Zadovoljna.si
Lepo telo

Šport in zdravje

Kako izgledati kot zvezdnica?

A.O.
14. 08. 2009 19.57
2

Od čvrstih in lepih rok Cameron Diaz do pisanja dnevnika Melisse Joan Hart. Slavne, lepe in bogate so nam zaupale svoje skrivnosti.

Cameron redno vadi, pri hrani ni tako dosledna.
Cameron redno vadi, pri hrani ni tako dosledna. FOTO:

 

Poskrbite za lepe roke

Cameron Diaz in njen osebni trener Teddy Bass sta nerazdružljiva. "Za lepoto je treba skrbeti," svetuje Cameron, Teddy pa predlaga tri preverjene vaje za čvrste mišice in napeto kožo rok, da boste še bolj samozavestne.

1. vaja: metuljček
Stopala so v širini bokov, kolena rahlo pokrčena, trebušne mišice stisnemo in vzravnamo hrbet. Roke so ob telesu, stisnemo pesti in dvigujemo roke do višine ramen. Mišice rok so napete in počasi jih spustimo v osnovni položaj. Za začetek bo dovolj lastna teža rok, čez čas pa lahko nadaljujemo z uporabo uteži. Vajo ponovimo od 15- do 20-krat.

2. vaja: potisk rok nazaj
Stopala so v širini bokov, noge iztegnemo in se z ravnim hrbtom spustimo do predklona. Roke so tesno ob telesu in počasi jih potiskamo gor, stisnemo lopatice in nazaj do širine trupa. Vajo ponovimo 10-krat. 

3. vaja: stisk bicepsov
Pri tej vaji krepimo mišice zgornjega dela rok z lastno težo ali z dodanimi utežmi. Po dveh ali treh tednih boste opazile rezultate, saj se redno izvajanje vaj za roke pozna hitreje kot vadba drugih delov telesa.

"Otroke imam najraje na svetu."
"Otroke imam najraje na svetu." FOTO:

Redno pišite dnevnik

Igralka Melissa Joan Hart se je po rojstvu obeh otrok dolgo neuspešno borila z odvečnimi kilogrami. Ko se je odločila za redno vadbo pod vodstvom osebnega trenerja, se ji je življenje spremenilo. S pomočjo strokovnjaka za prehrano pa ji je končno uspelo shujšati do želene teže. "Vsak dan si zapisujem vse, kar pojem, in čas, ki ga preživim v telovadnici. Super se počutim," navdušeno pripoveduje.

Sarah Chalke prisega na akupunkturo

Enkrat na teden si privošči obisk salona, kjer poskrbijo za njeno zdravje in dobro počutje. "To je najboljši način in zdravilo proti stresu. Prideš zaradi enega razloga, odpravijo ti jih še šest, za katere prej sploh nisi vedel," se zasmeji. In kako poskrbi za umiritev in sprostitev? "Nič lažjega! Že moja babica me je učila, da kamilični čaj pomirja. Ta recept še vedno drži." 

Natasha Henstridge se je odpovedala tabletam za hujšanje

"Osebni trener in strokovnjak za prehrano. Na to prisegam."
"Osebni trener in strokovnjak za prehrano. Na to prisegam." FOTO:

Zdaj živi bolj zdravo in počuti se odlično. "Nikoli več ne bi jemala tablet. Pridobila sem nekaj kilogramov, pa kaj. Takšna, kot sem, sem si bolj všeč." Igralka redno teče in telovadi z osebnim trenerjem, še vedno pa najbolj obožuje vaje na trapezu. "To je vadba, ki me zapolnjuje, in lahko mi verjamete, da je mnogo težja, kot je videti," pomenljivo doda.

Privoščite si odmor

Igralka Angie Harmon se je po rojstvu tretje hčerke odločila za kratek premor. "Zakaj bi hodila v telovadnico, če imam doma krasne otroke, s katerimi preživljam čas?" Najraje se kopajo v domačem bazenu in namesto uteži Angie dviguje zdaj eno, zdaj drugo ali tretjo hčerko. Poleg plavanja se dekleta odpravijo na sprehod ali na potep s kolesi. "Toliko dela imam, da si ne predstavljam, kdaj bi šla zdoma. In če sem odkrita, me sploh ne zanima. Doma najbolj uživam."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493