Zadovoljna.si
Tehtnica

Šport in zdravje

Kilogrami 'raus'!

P.V.
31. 03. 2009 19.00
0

Hujšanje, kakšna groza! Marsikatero žensko že sama beseda spravlja v obup in depresijo. Pa vendar, verjeli ali ne, ženske v povprečju preživimo 10 let svojega življenja na dieti. Odrekanju ni videti konca, namesto da bi kopneli, pa se kilogrami kar nabirajo.

Jutri začnem hujšati!
Jutri začnem hujšati!FOTO: iStockphoto

V želji, da bi dosegle idealno težo, se ženske v povprečju kar 10 let svojega življenja odrekamo hrani, trdijo strokovnjaki, ki so na to temo izvedli posebno raziskavo. Ugotovitve tudi kažejo, da je povprečna ženska vsako leto kar dvakrat na dieti, vsaka dieta pa traja pet tednov. Skupaj so to 104 diete med 18. in 70. letom. Kar desetletje torej ženske razmišljamo in z lekarniško natančnostjo merimo vsak grižljaj. Najbolj žalostno je, da četrtina žensk ne izgubi niti grama. Zato ni čudno, da se tolikokrat odločajo začeti hujšati. Raziskave tudi kažejo, da ima vsaka deseta ženska kar 25 let svojega življenja strog prehranski režim. Profesor z inštituta za psihiatrijo na univerzi Kings dr. Glen Willson trdi, da ženske posvečajo svoji teži izjemno veliko pozornosti.

Kilogrami in sreča z roko v roki

Nesporno dejstvo je, da je pritisk družbe na ženske, da ostanejo v formi in lepega videza, izjemno velik. "Nihanje teže je pri ženskah odvisno od pomembnih sprememb v njihovem življenju: rojevanje otrok, spremembe v emotivnem stanju zaradi partnerskih odnosov in odnosov v delovnem okolju," pojasnjuje profesor. Zdravje in dobra forma so pogoj za splošno dobro počutje in srečo. Kljub temu se številne ženske trudijo doseči predvsem idealno težo. 25 odstotkov jih tudi prizna, da so pripravljene cilj doseči z lepotno operacijo. Da bi se le znebile odvečnih kilogramov. V raziskavi, ki je obrodila te zanimive rezultate, je sodelovalo štiri tisoč žensk, med katerimi jih je kar 75 odstotkov prepričanih, da imajo preveč kilogramov. Tretjina žensk je priznala, da so se odločile za prvo dieto že pri 16 letih, 44 odstotkov pa jih prizna, da ne morejo shujšati. Pa čeprav so pripravljene narediti tako rekoč vse.

En korenček, en fižolček, en ...
En korenček, en fižolček, en ...FOTO: iStockphoto
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478