Zadovoljna.si
Glasba na ves glas in gremo! Treba se je dobro pripraviti za strokovno komisijo.

Šport in zdravje

Ko se pravi boj začne

T. G.
02. 11. 2009 19.00
4

Spoznali so se, postali so prijatelji, si tudi že ogledali, s kom bi plesali. A tako kot jih je ples povezal, jih bo tudi ločil. Kdo bo najboljši, kdo bo dal vse od sebe, kdo se bo najbolje ujel z novim plesnim partnerjem? Kdo bo nova plesna zvezda?

Glasba na ves glas in gremo! Treba se je dobro pripraviti za strokovno komisijo.
Glasba na ves glas in gremo! Treba se je dobro pripraviti za strokovno komisijo.FOTO: Miro Majcen

Do sedaj so jo skrivali ...

Tremo namreč. Pred tekmovalci Zadovoljne plesne zvezde je nov izziv. Osvojili so prve korake cha-cha-chaja, a to je šele začetek. Zdaj pride na vrsto glavni del tekmovanja. Čas je, da se predstavi strokovna komisija, ki bo najprej odločila, kdo si bo priboril mesto v tekmovanju za glavno nagrado, potovanje v New York. Vrata se odprejo in vstopijo: profesionalna plesalka Maja Geršak, modni oblikovalec Matevž Ogorelec, profesionalni plesalec Peter Majzelj in estradni umetnik Tomaž Mihelič. „Gremo, pokažite v najboljši luči, kaj smo se naučili,“ pokliče plesna učiteljica Katarina Venturini svoje učence.

Kdo od plesalcev in plesalk bo prepričal profesionalno plesalko Majo Geršak?
Kdo od plesalcev in plesalk bo prepričal profesionalno plesalko Majo Geršak?FOTO: Miro Majcen

Ples se začne. Člani komisije z zapiski v rokah budno opazujejo, si beležijo, si med sabo šepetajo, kimajo in še beležijo. Strogemu pogledu ne uide nihče. Le kdo jih je prepričal in kdo se ni dovolj potrudil. Energija, veselje do plesa, zanos, to so stvari, ki jih naša komisija išče v plesalcih.

Končno malica!

Trema v kombinaciji z utrujenostjo že dela svoje. Plesalci in plesalke so izčrpani, komaj čakajo na resnično zasluženi odmor. Komisija se z zbranimi vtisi zapre v svoje prostore. Strinjajo se, da se je večina zelo potrudila. „Težko nalogo imamo, to je bilo zelo dobro,“ je prvi vtis Petra Majzlja.

Zapiski na mizo, glave skupaj, zdaj se je treba odločiti. Številke, imena, vtisi, mnenja, komisija nima lahkega dela.
Zapiski na mizo, glave skupaj, zdaj se je treba odločiti. Številke, imena, vtisi, mnenja, komisija nima lahkega dela.FOTO: Miro Majcen
In gredo skupaj skozi zapiske, kdo je koga v komisiji prepričal in kdo ne. Medtem ko komisija debatira, se tekmovalci zberejo ob malici. Eni si privoščijo zgolj jabolko, drugi obilen sendvič, za kosilo ne bo časa. Na obrazih se opazi vse od veselja do skrbi; so dali vse od sebe? "Kakšna dva giba povzročata težave, ko takole brcneš, pa greš v cha-cha-cha. In ta preklop je tako hiter, da bo treba še vaditi," pove Gregor. Stvari so postale resne, nekdo se bo moral posloviti. Pavza sicer dobro dene, a kaj, ko po njej sledi izločitev tistih, ki komisije niso prepričali.

Za nekatere žalost, za druge veselje

Odločitev je padla. Člani komisije Maja, Matevž, Peter in Tomaž so se odločili in so pripravljeni na razglasitev. Šest tekmovalk se bo moralo posloviti, a čaka jih presenečenje – ena bo ostala. Vendar komisija še ne ve, kateri dati novo priložnost. Napetost je na vrhuncu, vsi jih opazujejo, kolena se šibijo, a treba je dati vse od sebe. In novo možnost dobi Jana. In zdaj, kdo bo v paru s kom? Želje so, a kaj, ko je tu spet naša komisija, ki bo odločala tudi o tem. Plesalce prvič razvrstijo po parih, pa drugič, plešejo, zdaj so tekmovalci že čisto zmedeni, kaj naj pričakujejo? Odločitev bo spet težka ... In takole bo, naši novi pari Zadovoljne plesne zvezde so: Petra Zajc in Benjamin Ferreira, Petra Polak in Uroš Zorko, Ana Vodišek in Marko Cerjan, Nina Janša in Denis Hren, Maja Lavtar in Gregor Klemenčič, Jana Velunšek in Robi Poznič, Valentina Jerman in Feri Levarčič, Katarina Jaklič in Uroš Potočnik in Milan Žafran ter Jasmina Radovan in Boris Dragan. Eni so vidno zadovoljni, drugi manj, a izziv je treba sprejeti. Kako se bodo izkazali, se bodo ujeli? Presenečenj in izzivov še zlepa ne bo konca ...

Katarina in Uroš preizkušata svoje prve skupne plesne korake. Se bosta ujela?
Katarina in Uroš preizkušata svoje prve skupne plesne korake. Se bosta ujela?FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314