Zadovoljna.si
Fit zadnjica - 2

Šport

Magična vaja za čvrsto zadnjico

zadovoljna.si
09. 01. 2015 08.44
7

Odkar je svet videl zadnjico Pippe Middleton, vse več predstavnic nežnejšega spola sanja o tem, da bi bila njihova zadnja plat videti vsaj približno tako. Britanska osebna trenerka Gillian Reeves svetuje vadbo, ki na zadnjici dela čudeže.

Hrbet naj bo ves čas raven.
Hrbet naj bo ves čas raven.FOTO: iStockphoto

Vadba, ki so jo poimenovali kar 'P-Middy', torej po Pippi, aktivira mišice zadnjice, zaradi česar naj bi se zadnjica učvrstila in dvignila. Vaja je hkrati odlična tudi za trebušček in stegna.Tako kot pred vsako vadbo je ključnega pomena, da se dobro ogrejete, saj vadba vključuje pregibe kolena in kolka.

Stopala postavite nekoliko širše od kolkov, roke položite na sredino stegen in na rahlo pokrčite kolena. V tem položaju ni nič nenavadnega, če vas bo 'vleklo' naprej, a poskusite obdržati prsni koš vzporedno s tlemi, glejte pa naravnost predse. Če je ta drža za vas prezahtevna, se malce nagnite naprej.

Pozorne bodite, da bo vaša hrbtenica vzravnana, ob tem se bodo vaše trebušne mišice avtomatsko napele. Medtem ko so vaše roke še vedno na vaših stegnih, prenesite težo na desno nogo, ki naj ostane pokrčena, levo nogo pa izravnajte vstran, kolikor lahko, kolena naj bodo v liniji z gležnji.

Napnite zadnjico ter ostanite v tem položaju nekaj sekund. Nato težo prenesite z desne strani na levo in ponovite vajo za nekaj sekund. Ponovite menjavo med desno in levo nogo, dokler ne boste čutile utrujenosti v nogah in bokih – običajno se to zgodi med 10. in 20. ponovitvijo.

Svojo skrivnost za vitko linijo sta razkrili tudi Jennifer Aniston in Cameron Diaz.

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375