Pomembna so prava živila
Za raven trebuh se je treba izogniti predelani hrani in tisti, ki vsebuje rafinirane sladkorje, na nabiranje maščobe v predelu trebuha vplivata tudi alkohol in kofein. Prav tako ne jejte po 20. uri, saj se takrat maščoba nalaga na problematičnih delih telesa. Za vitko in zdravo telo so izjemno pomembne omega-3 maščobne kisline, ki se pojavljajo v dveh oblikah, živalski in rastlinski. Najdemo jih v mesu plavih rib oziroma v ribjih oljih. Najbogatejši vir so skuše, sardele, tun in losos. Uživajte olja (laneno, oljčno, sezamovo, sojino, sončnično, orehovo), ena porcija je ena jedilna žlica. Na jedilniku naj bodo tudi oreščki in semena (mandlji, brazilski in indijski oreščki, arašidi, makadamija, orehi, lešniki, sončnična semena, bučna semena), ena porcija sta dve jedilni žlici. Privoščite si tudi avokado, z njim napolnite četrtino skodelice. Ko izbirate kruh, poskrbite, da je na vašem jedilniku vedno le polnozrnat, ki ima veliko vlaknin.
Zelo pomembno je, da zjutraj uživate zajtrk. Četudi vam za to običajno zmanjka časa, se potrudite pozobati nekaj oreščkov ali sadja, saj boste tako imeli dovolj energije, ki jo potrebujete čez dan. Če zjutraj težko jeste "pravo" hrano, si privoščite sadni smuti, ki vam bo prav tako zagotovil zadostno količino energije. Pri odpravljanju maščob okoli trebuha si lahko pomagate s priporočenimi živili, nekaterim pa se morate izogniti. Predvsem hrani, polni sladkorjev in nezdravih maščob, neorganskemu mleku, sladkim jogurtom, margarini in pivu.
Brez fizične aktivnosti ne gre ...
Vsekakor je za raven trebušček pomembna tudi telesna vadba. Joga in pilates sta dva načina vadbe, ki pripomoreta k mišicam okoli trebuha. Poleg tega boste s tovrstnima vadbama izboljšali svojo gibljivost. Pripomoreta tudi k premagovanju stresa, ki je pogosto krivec za nalaganje maščobe okoli trebuha.
Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV