Pikantni tofujevi zeleni rezanci s sejtanom in zelenjavo (elvisa.catak)
200 g tofujevih zelenih rezancev
100 g mletega sejtana
80 ml sojine smetane
2 žlici peste z baziliko
200 g najljubše zelenjave
1 žlica gorčičnih semen
sojina omaka
ščepec kajenskega popra
začimbe po okusu
Rezance skuhajte v vodi ali na jušni osnovi. Gorčična semena in sejtan popecite na kokosovi maščobi, začinite z zeliščno soljo in sojino omako in dodajte očiščeno zelenjavo. Na koncu primešajte še 1 dl vode (lahko vzamete tudi tisto, v kateri ste kuhali rezance) ter dodajte 2 žlici peste in sojino smetano. Po okusu začinite s kajenskim poprom.
Spomladanski žepki
(Zala009)
Testo:
210 dag ostre moke
2 jajci
2–3 žlice olivnega olja
0,5 dl mlačne vode
Nadev:
100 g svežega sira
košarica jagod
bazilika
4 žlice sveže iztisnjenega pomarančnega soka
Vse sestavine za testo dobro premešamo in zgnetemo v gladko testo, ki ga zavijemo v folijo in pustimo na hladnem približno pol ure. Med tem časom pa pripravimo nadev. V skodelici zmešamo mladi sir ter baziliko in dodamo 3 žlice pomarančnega soka. Jagode operemo in narežemo na majhne kocke in jih dodamo zmesi.
Testo tanko razvaljamo in s kozarcem izrežemo kroge, kamor na sredino nanesemo nadev. Krog nato prepognemo, da dobimo žepek. Stranice stisnemo z vilicami in žepke položimo v osoljeno vrelo vodo, kjer jih kuhamo približno 10 minut. Ohlajene serviramo na krožnik in jih polijemo z žlico pomarančnega soka ter okrasimo s svežimi jagodami.
Zelena pica
(Miska1988)
špinačni široki rezanci
por
brokoli
grah
sojina omaka
zeliščna sol
laneno olje
pinjole ali orehi
bazilika
Skuhamo špinačne rezance ter posebej tudi por, brokoli in grah. Zmešamo malo lanenega olja, sol, baziliko in sojino omako. Polovico mešanice polijemo po odcejenih testeninah, drugo polovico pa po kuhani zelenjavi. Z oljem namažemo okrogel pekač in enakomerno razporedimo špinačne testenine. Nato dodamo še zelenjavo, potresemo s pinjolami ali orehi ter pečemo v pečici 15–20 minut na 170 stopinj Celzija.
Sojina nabodalca
(bager)
250 g tofuja
10 posušenih in v olju vloženih paradižnikov
1 bučko
2 žlici olja
lesena nabodala
Tofu narežemo na debelejše rezine, bučke z lupino vred narežemo na tanka koleščka ter razpolovimo paradižnike. Na olju popečemo tofu ter malo ohlajenega izmenično z bučkami nanizamo na nabodalo. Na konec in začetek nabodala pa nabodemo paradižnik.
Sojina musaka
(Miska1988)
2 bučki
mleto sojino meso
gobice
čebula
zeliščna sol
sezamovo olje
tofu
wasabi (zeleni hren)
Na sezamovem olju prepražimo čebulo in dodamo mleto sojino meso ter gobice. Nato začinimo z zeliščno soljo in sojino omako.
Bučke narežemo na tanke trakove in jih položimo v pekač ter potresemo z wasabijem, nato sledi plast sojinega mesa z gobicami in ponovno bučke. Čez naribamo tofu in pečemo 20 minut na 180 stopinjah Celzija.
Na žalost pa smo morali med objavljenimi recepti izbrati samo enega nagrajenca. Najbolj nas je navdušila Sojina musaka naše bralke Neje Hafner, ki je napisala preprost in okusen recept. Nagrado – košarico živil – ji podarja trgovina Kalček.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV