Zadovoljna.si
Z malo žogico do velikih rezultatov.

Šport in zdravje

NAGRADNA IGRA: Telovadba z žogico

R.O.
24. 04. 2009 18.59
9

Nikoli ni prepozno za zdravje, dobro počutje in mladostni videz. Kaj vse lahko naredimo zase in kako si lahko polepšamo življenje, vam zaupamo v naših minutah za zdravje.

 

Z malo žogico do velikih rezultatov.
Z malo žogico do velikih rezultatov.FOTO: Dare Čekeliš

Muhasto aprilsko vreme je kot naročeno za telovadbo v zaprtih prostorih. Če ste iz pravega testa, se boste zlahka navdušile nad vajami, ki vam jih predstavljamo. Žogica je priročen športni rekvizit, ki ne zavzame veliko prostora in jo lahko uporabljamo tudi doma. In kako se lotimo vadbe z žogico? Preprosto, saj smo vam nekaj osnovnih prijemov predstavili v kratkem filmu.

Kot pri vsaki vadbi, je tudi pri žogici pomembno, da se najprej ogrejemo. Naj dela celo telo in s počasnim in globokim vdihom in izdihom raztegujemo posamezne mišične skupine. Nikoli ne pretiravamo in pazimo, da vaje izvajamo pravilno. Le tako lahko zagotovimo ustrezne rezultate, dobro počutje in se izognemo morebitnim poškodbam. Še vedno je najbolje, da se pred vadbo dobro pozanimamo, kako se posamezne vaje pravilno izvajajo in katere mišice so aktivne.

Vaditeljica Anja se veseli vaših uspehov. Bravo!
Vaditeljica Anja se veseli vaših uspehov. Bravo!FOTO: Dare Čekeliš

Če se sprašujete, kako lahko že to poletje v svojih kopalkah izgledate odlično, je odgovor kot na dlani. Lotite se redne vadbe in bodite pozorne na to, kaj in koliko pojeste. Morda se zdi nemogoče ali ste celo prepričane, da ne boste nikoli zlezle v svoje stare kopalke, a naj vas potolažimo. Niste edine, ki tako razmišljate in marsikateri je že uspelo skočiti iz začaranega kroga. A brez nič, ni nič in prej ko boste začele, prej bodo vidni rezultati.

Da pa bo začetek lažji, bomo petim med vami v imenu podjetja Vita center Naklo podelili žogice za telovadbo. In kaj morate storiti? Nič lažjega, le sonet na temo zadovoljna žogica, je treba spesniti in kanček sreče imeti. Nagrajence bomo objavili 6. maja, želimo pa vam veliko uspeha in srečno!

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471