Če ste v soboto in nedeljo pojedli preveč, lahko ravnovesje v telesu vzpostavite tako, da čez dan pojeste približno dva kilograma sadja. Za zajtrk si denimo lahko privoščite 200 gramov češenj ali marelic, za dopoldansko malico 200 gramov borovnic in en kivi. Opoldne in ob 14. uri si privoščite po eno hruško, saj ta vsebuje veliko vlaknin. Za popoldansko malico pojejte 400 gramov melone, za večerjo, ki naj bo najpozneje ob 18. uri pa 200 gramov breskev. Pred spanjem želodec razveselite še z eno hruško in rezultat bo zagotovljen. Ob tem se ves čas opominjajte, kako pomembno je, da sadje vedno dobro prežvečite.
Možnost št. 2: rižev dan
S pomočjo riža naj bi telo izločilo odvečne zaloge vode, obenem pa ta starodavna jed dobro nasiti in preprečuje volčjo lakoto. Zjutraj skuhajte 200 gramov surovega polnozrnatega riža in ga razdelite na majhne porcije za ves dan. Pomembno je, da riža ne solite, saj boste s tem uničili učinek izgubljanja vode. Zjutraj lahko okus kuhanega riža izboljšate z mletim cimetom, opoldne s paradižnikom in zelišči, zvečer pa s kuhanim korenjem. Poleg tega ves dan pijte veliko vode, zelenega čaja ali sveže pripravljenega zelenjavnega soka.
Če se odločite, da se boste v ponedeljek po napornem gurmanskem vikendu postile, boste ves dan prisegale na tekočo hrano, smoothije in kakšen kos sadja ali zelenjave. Poleg tega je dobro popiti veliko metinega čaja, ki je znan po tem, da razstruplja telo in pa soka iz svežega sadja ali zelenjave. Dan začnite z dvema skodelicama metinega čaja in enim jabolkom, nato pa vsako uro popijte kozarec vode, čaja ali zelenjavnega soka – količino slednjega lahko v času kosila in večerje podvojite.
Možnost št. 4: jušni dan
Že v nedeljo pred postnim ponedeljkom skuhajte juho iz 250 gramov pora, 450 gramov rdeče paprike, 300 gramov brokolija, 250 gramov zelene, 1 srednje velike glave zelja, 1 velike čebule, 400 gramov paradižnika iz pločevinke in 2 žlic olivnega olja. Pripravljeno zelenjavno mešanico v manjših obrokih uživajte preko celega dneva, ob tem pa popijte vsaj 2 litra vode.
Možnost št. 5: dan surove zelenjave
Če se odločite napihnjen trebuh pregnati s surovo hrano, na dietni dan zaužijte približno dva kilograma surove zelenjave po naslednjem razporedu: za zajtrk si narežite ali naribajte 200 gramov korenčka, za kosilo in večerjo pa si razdelite solato iz polovice glave zelene solate, polovice jedilne kumare, 100 gramov paradižnika, 75 gramov rukole in polovice avokada. Obrok lahko obogatite še z redkvico ali korenjem, pozabiti pa ne velja niti na pravilo dveh litrov vode ali zelenega čaja na dan.
Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (4)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV