Zadovoljna.si
Biti ali ne biti?

Šport in zdravje

Najbolj nore diete na svetu

Z.V.
15. 06. 2010 18.55
0

V želji, da bi se dokopali do vitke linije, so bili ljudje že od nekdaj pripravljeni tudi na najbolj ekstremne tretmaje. Za vas smo izbrali 10 najbolj norih diet.

Dieta z veliko kisa in vode povzroči bruhanje in drisko.
Dieta z veliko kisa in vode povzroči bruhanje in drisko.FOTO: iStockphoto

Dieta s kisom

Anoreksični lord Byron je na začetku 19. stoletja populariziral 'kisovo dieto', ki je vključevala vnos velikih količin kisa in vode v organizem, ob dodatku skodelice črnega čaja s surovim jajcem. Dieta je bila precej nevarna za zdravje, saj so ljudje, ki so se odločili zanjo, bruhali in imeli drisko.

Bombažna dieta

Kaj bi jedli pravo hrano in se redili, ko pa se lahko nabašete z nizkokaloričnim bombažem, ki ga po želji lahko namočite v želatino. Bombaž ne redi in vsebuje veliko vlaknin, ki pa na žalost niso koristne človeškemu organizmu.

Cigaretna dieta

Proizvajalec cigaret 'Lucky Strike' je v 20. letih prejšnjega stoletja reklamiral svoj proizvod kot koristen za zdravje, v reklamni kampaniji pa so cigarete tudi hvalili kot sredstvo za zmanjševanje apetita. Nikar ne preizkusite, saj so grdo lagali.

Cigarete zmanjšajo apetit? Čista laž!
Cigarete zmanjšajo apetit? Čista laž!FOTO: Reuters

Žvečenje brez glutena

Trgovec z umetniškimi deli Horace Fletcher je zaslovel, ker je izgubil več kot 20 kilogramov z žvečenjem hrane, ki je ni pogoltnil. Prepričan je bil, da lahko telo na ta način vsrka vse potrebne hranljive snovi, slogan diete pa je bil: 'Narava bo kaznovala vse, ki ne žvečijo!'

Inuitska dieta s kitovo maščobo

Raziskovalec Stefanson je odkril, da Inuiti živijo zdravo vse življenje, saj konzumirajo izključno surove ribe in kitovo maščobo. Teorijo je preizkusil tudi na sebi, zdravniki pa so ugotovili, da je povsem zdrav.

Milo za hujšanje

V 30. letih prejšnjega stoletja so se na trgu pojavila magična mila, s pomočjo katerih se telesna maščoba topi kot za šalo. Šlo je za običajna mila z dobro pripravljeno marketinško kampanijo.

Zračna dieta

Če se boste odločili za to dieto, se boste morali odreči vsemu, razen dihanju. Zagovorniki zračne diete verjamejo, da ljudem, ki dosežejo energetsko ravnovesje z okoljem, nista potrebna ne hrana ne voda, celo spanja ne potrebujejo.

Med spanjem se menda ne redimo.
Med spanjem se menda ne redimo.FOTO: iStockphoto

Lepotni spanec

Saj ni res, pa je. Kadar spite, se ne morete zrediti. V 60. letih so si zamislili dieto 'The Beauty Sleep', debeluške so se najedle uspavalnih tablet in prespale več dni skupaj.

Dieta z barvami

Prvo, kar opazimo na hran, je zagotovo barva in ta vpliva na to, ali nam bo jed privlačna. Rdeča in rumena spodbujata željo po hrani, modra jo zmanjša. Neko japonsko podjetje je to upoštevalo in dalo narediti očala z modrimi stekli, ki naj bi vplivala na zmanjšanje apetita.

Izogibanje močvirju

Tomas Short je 1727. leta objavil knjigo o vzrokih in posledicah debelosti, v kateri govori, da debeli ljudje pogosteje živijo v bližini močvirja. Kot zdravilo za to stanje svetuje takojšnjo preselitev v bolj suhe kraje, kar sploh ni tako zelo napačen nasvet, a žal nima nobene zveze z debelostjo.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471