Zadovoljna.si
Voda

Šport in zdravje

Napaka, ki jo delamo vsi in škodi našemu zdravju

J.V., N. Č.
01. 11. 2023 05.00
14

Z vodo boste telo očistili toksinov, se znebili odvečnih kilogramov, izboljšali boste počutje, vaša koža bo zdrava in sijoča, izboljšalo pa se bo tudi zdravje vaših las. Vse lepo in prav, a ni vsaka voda dobra voda. Če tudi vi sodite med tiste, ki pogosto pijejo vodo, ki je v kozarcu ali steklenici stala vso noč, delate eno izmed najbolj pogostih napak, ki lahko škoduje vašemu zdravju.

Najboljša in najbolj enostavna stvar, ki jo lahko naredite za boljše počutje in zdravje, je, da takoj zjutraj popijete kozarec mlačne vode. Ta bo pospešil vaš metabolizem, zmanjšal občutek lakote, učinek pa bo še večji, če boste v vodo stisnili sok limone. 

Pazite le, da bo to kozarec sveže vode. Ena izmed najbolj pogostih napak, ki jih delamo pri pitju vode je namreč ta, da pijemo vodo, ki je v kozarcu stala vso noč.

6 stvari, ki se zgodijo, če spijete vodo na prazen želodec
Preberi še
6 stvari, ki se zgodijo, če spijete vodo na prazen želodec

Kaj se zgodi z vodo, ki je stala v kozarcu čez noč?

Pri vodi, ki je v kozarcu stala vso noč, se zaradi izpostavljenosti zraku spremenita kemična sestava vode in njena pH vrednost. V vodi se naberejo tudi prašni delci in razvijejo bakterije, zaradi česar ta postane nezdrava. Če gre za kozarec, iz katerega ste prej že pili, se v vodi sedaj nahajajo tudi mikrobi iz vaše sline, vsaj tako piše revija Healthy and Natural Life

Verjetno ste tudi sami že kdaj opazili, da voda v kozarcu ali steklenici, ki stoji že nekaj dni, postane motna in dobi neprijeten vonj. Čeprav je najboljša sveža voda, pa je voda v zaprti steklenici kljub vsemu boljša kot tista v kozarcu.

Ko se zbudite, si raje natočite svež kozarec vode, in se izgobnite morebitnim zapletom zaradi pitja kontaminirane vode.
Ko se zbudite, si raje natočite svež kozarec vode, in se izgobnite morebitnim zapletom zaradi pitja kontaminirane vode.FOTO: Dreamstime

Ali lahko zbolimo, če pijemo 'postano' vodo iz kozarca?

Pitje vode iz kozarca, ki je stala na mizi ali drugje dolgo časa, običajno ni škodljivo za zdravje. Voda v steklu običajno ne postane "postana" na način, da bi povzročila bolezen, kljub vsemu pa obstaja nevarnost, da se voda v odprtih kozarcih lahko kontaminira z zunanjimi dejavniki, kot so mikrobi, prah ali druga onesnaževala.

Da bi se izognili morebitni kontaminaciji vode, je priporočljivo pitje sveže pipe ali ustekleničene vode, če obstaja sum na onesnaženje. V primeru odprtih kozarcev, ki so bili na mizi nekaj časa, je dobro preveriti, ali je voda videti čista in brez tujih delcev ter morebitnih neprijetnih vonjav.

Vse življenje že napačno pijete vodo
Preberi še
Vse življenje že napačno pijete vodo

Če imate dvome o varnosti vode ali obstaja tveganje za kontaminacijo, je bolje biti previden in se izogniti pitju vode, ki vas lahko izpostavi potencialnim tveganjem za zdravje. Pogosto je bolje biti varen kot obžalovati morebitne zaplete zaradi zanemarjanja higienskih ukrepov.

Mailing

Zadovoljna fit

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Pogosto je bolje biti varen kot obžalovati morebitne zaplete zaradi zanemarjanja higienskih ukrepov.
Pogosto je bolje biti varen kot obžalovati morebitne zaplete zaradi zanemarjanja higienskih ukrepov.FOTO: Dreamstime
Kaj je metoda Wim Hof, ki je navdušila svet?
Preberi še
Kaj je metoda Wim Hof, ki je navdušila svet?
Zakaj bi morali piti alkalno vodo?
Preberi še
Zakaj bi morali piti alkalno vodo?

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493