Zadovoljna.si
Bikini

Šport in zdravje

Misija mogoče – vitki do poletja

Z.K.
02. 04. 2012 13.24
0

Četudi so se temperature znižale, se poletje vztrajno bliža. Prihaja torej čas, ko bomo pokazali več kože, kar pa nekaterim povzroča nemalo skrbi, saj so v zimskem času pridobili nekaj kilogramov, ki bi se jih pred poletjem radi znebili. Priznan ameriški osebni trener Matt Roberst pravi, da je še dovolj časa za vitko telo, pri čemer je razkril nekaj trikov, kako se pripraviti na vroče in razgaljeno poletje.

Cilji naj ne bodo nemogoči.
Cilji naj ne bodo nemogoči.FOTO:
Cilji naj bodo dosegljivi

Priznani ameriški osebni trener Matt Roberts pravi, da ni nič nenavadnega, če ste med zimskim časom pridobili nekaj kilogramov. Še vedno imate dovolj časa, da se jih znebite in telo spet spravite v formo. Poudarja, da si zastavite realne cilje, saj se mnogi prenaglijo in si zadajo cilje, ki jih ne morejo doseči. Rezultat pa je ta, da izgubijo vso motivacijo. "Zadajte si, da boste prihodnji teden vsak dan prehodili določeno razdaljo ali pa denimo ne boste pili alkohola. Teden za tem si zadajte, da boste spili manj kave ali pojedli manj piškotov. V enem mesecu boste tako naredili veliko manjših sprememb, ki bodo močno vplivale na vašo težo," pravi Roberts.

Tekajte v naravi.
Tekajte v naravi. FOTO:

15-minutna vadba

Trenutno je zelo v trendu vadba, ki se imenuje "fitnes snacking" ali fitnes prigrizek. Gre za fizično aktivnost, ki se ji posvetite kadar koli in kjer koli, le za kratek čas. "Tovrsten način vadbe je odličen za metabolizem. Mnoge od mojih strank so zaposlene mame, ki v dnevu najdejo le 15 minut časa zase. To je povsem dovolj, da pridete do želenih rezultatov. V tem času naredite serijo počepov, sklec in trebušnjakov. Ali pa skočite na sobno kolo in intenzivno kolesarite. Ni rečeno, da morate v telovadnici preživeti ure, da bi bili rezultati vidni," je pojasnil trener.

Odpravite se ven

Raziskave so pokazale, da vadba na prostem in svežem zraku izboljša razpoloženje. Prav tako je neraven teren boljši za mišice, saj delajo bolj intenzivno, na ta način pa tudi porabite več kalorij, kot bi jih na tekaški stezi v fitnesu. Poleg tega ste izpostavljeni soncu in prejmete veliko količino vitamina D, ki naj bi, kot kažejo raziskave, dobro vplival na izgubljanje teže. V eni izmed raziskav je skupina ljudi, ki je imela v telesu več vitamina D, izgubila več kilogramov, četudi se je prehranjevala enako kot druga skupina, v kateri so imeli nižjo stopnjo vitamina D.

Trikrat prežvečite

Dobro premislite, ko si boste naslednjič zaželeli nekaj sladkega. Sladice so videti slastne, toda običajno uživamo le v prvih treh ali štirih grižljajih, naprej le žvečimo hrano, ki močno redi in na telo prav nič dobro ne vpliva, saj kopiči maščobe v predelu trebuha. Sladkor je za telo slabši kot maščoba, vendar se mu je danes težko izogniti, saj ga vsebuje že skoraj vsako živilo, kot so testenine, kruh, jogurti in sadni sokovi.

V sladkarije ugriznite le trikrat!
V sladkarije ugriznite le trikrat!FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375