Zadovoljna.si
Pet manjših obrokov je bolj zdravih kot dva ali trije veliki.

Šport in zdravje

DIETA: Jejte vsake tri ure!

Nuša Skala
28. 11. 2008 19.07
8

Želite pogosto jesti in hkrati hujšati? Namesto, da se dvakrat na dan pošteno najeste, jejte zmerno vsake tri ure.

Pet manjših obrokov je bolj zdravih kot dva ali trije veliki.
Pet manjših obrokov je bolj zdravih kot dva ali trije veliki.FOTO: iStockphoto

Če imate težave pri bojevanju z lakoto, je dieta Jorgea Cruisa kot nalašč za vas. V svoji knjigi ''3-urna dieta'' poudarja, da mora posameznik jesti vsake tri, in da ni pomembno kaj, temveč kdaj jeste.

Prvi obrok naj bi zaužili eno uro zatem, ko zjutraj vstanemo, zadnjega pa največ tri ure pred spanjem. Dieta je zato kot nalašč za tiste, ki ne morejo zaspati s praznim želodcem.

Denise Richards pravi, da ne bi preživela, če ne bi stalno »nečesa mlela«.
Denise Richards pravi, da ne bi preživela, če ne bi stalno »nečesa mlela«.FOTO:

Pet manjših obrokov je mnogo bolj zdravih kot dva velika, je prepričan Cruise, saj obilni obroki delujejo utrujajoče, obremenjujejo prebavne organe in krvni obtok. Prehranjevanje na tri ure pa naj bi pospešilo presnovo in uspešno uravnavalo krvni sladkor. Telo maščobo spremeni v energijo in tako mišična masa ni ogrožena.

Jeste lahko, kar želite, ne glede na vsebnost ogljikovih hidratov oziroma maščob. Dieta je tako primerna za tiste, ki želijo uživati le prehrano z blagodejnimi učinki na srce kot tudi za tiste, ki ne morejo brez hitro pripravljene hrane. Pazite le, da pri posameznem obroku ne pretiravate, sicer boste kaj hitro dosegli nasprotni učinek in se bodo kalorije začele še bolj kopičiti. Porcije naj bodo torej majhne. Željo po pretiravanju pa lahko potešite le pri sadju in zelenjavi.

Jejte, kar si zaželite!
Jejte, kar si zaželite!FOTO: iStockphoto

Cruise poleg diete priporoča vsak dan osem minut vadbe za moč, ki jo lahko izvajate kar v dnevni sobi. Vsaj 30 do 60 minut na dan izkoristite za hojo, kolesarjenje, plavanje ali tek.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478