Zadovoljna.si
Broadway

Šport in zdravje

Nepozabni New York

T. G.
10. 01. 2010 18.45
0

Zmagovalca plesnega tekmovanja Zadovoljna plesna zvezda sta se vrnila iz New Yorka. Za njima je, kot pravita, nepozabna izkušnja. Poglejte, kako sta doživela mesto, ki nikoli ne spi.

New York Ana-4
New York Ana-4FOTO: osebni arhiv
Ana Vodišek je takole doživela New York:

"Z nosom, prilepljenim na okno limuzine, sem strmela v božično okrašene vrstne hiše, gromozanske tovarne in kilometrske kolone na večpasovnicah. Moje prve misli, ko sva se z letališča peljala proti hotelu, so bile o tem, kako je vse veliko proti naši Sloveniji. Stavbe, avti, ceste ..., če meriš samo 158 cm, te to navda z določenim strahospoštovanjem. Ampak navdušenje, da sem končno prišla tja, kamor sem si že dolgo želela priti, je razblinilo vse strahove. Komaj sem čakala, da pridem na ulice New Yorka, da zadiham skupaj z mestom in si ustvarim nepozabne spomine. Časovna razlika naju ni toliko motila, zato sva se takoj iz hotela odpravila na vrh včasih najvišje stavbe na svetu, Empire State Buildinga. Ker sva najprej narobe obrnila zemljevid in hodila za 45 stopinj v napačno smer, sva čisto po naključju odkrila še Grand Central Terminal oziroma glavno železniško postajo, kjer sem malce preveč glasno zavpila: ''Tukaj so snemali Gossip girl!'' in povzročila smeh nekaj mimoidočih. Ko sva pametno ugotovila, da nisva na pravi poti, sva se vrnila in odšla v pravo smer proti najlepši razgledni točki v mestu. Čeprav je bil božični večer, so bile ulice polne – predvsem turistov – in tudi na Empire State Buildingu je bila kljub mrazu precejšnja gneča. Razgled pa res, kamor ti seže oko. Vse tiste lučke ... nekaj tako božanskega vidiš redko v življenju, zato mislim, da oba zelo ceniva to izkušnjo.

New York Ana-2
New York Ana-2FOTO: osebni arhiv

Naslednji dan sva se odpravila do Times Squara in začuda ugotovila, da je le tri minute stran od najinega hotela. Najine prve besede so bile „vauu“, potem pa mislim, da sva za kakih deset minut čisto obnemela in samo strmela. Ko sva se pofotografirala, sva si privoščila kavo in kakav, nato pa se odpravila po Broadwayu. Ker je bil 25. december, je bila večina trgovin zaprtih, tako da sva ta dan izkoristila predvsem za raziskovanje mesta. Obiskala sva tudi muzej voščenih lutk, ki nama je vzel kar tri ure, saj se razteza skozi šest nadstropij. Zvečer pa naju je čakala še čisto prava broadwayska predstava in to ne kar katera koli, ampak Fantom iz opere, ki že dolgo časa kraljuje na lestvici najboljših broadwayskih muzikalov. Predstava je upravičila svoj sloves z res kakovostnim petjem in igranjem ter s triki, za katere mi še zdaj ni popolnoma jasno, kako so jih izvedli. Eden izmed mojih največjih ciljev je plesati v profesionalnem muzikalu, kot je ta, in predstava, ki sva si jo ogledala, je to mojo željo samo še okrepila.

New York Ana-7
New York Ana-7FOTO: osebni arhiv

V soboto sva se zbudila že ob petih, kar zaradi časovne razlike za naju ni bil problem, in se odpravila po nakupih, saj so imeli velika pobožična znižanja, zaradi katerih so se trgovine odpirale že ob šestih. Vendar, ko sva do trgovin dejansko prišla, sva ugotovila, da so se zraven naju tako zgodaj od doma odpravile samo še starejše gospe, ki so želele kupiti kuhinjske krpe in kakšno srajco za moža. Vseeno sva se lotila nakupovanja in za malo denarja našla res ogromno uporabnih stvari. V najinih vrečkah so se našle predvsem obleke in čevlji, ki so tam res veliko bolj poceni kot pri nas. Nisem mogla verjeti, ko sem našla super superge za 20 dolarjev in seksi visoke petke za 15 dolarjev, kar je malo več kot 10 evrov. Zato sem kupila še ene visoke petke za mami, allstarke za brata in dvojne najkice za fanta. Okoli enih sva bila že tako utrujena, pa še deževati je začelo, da sva se vrnila v hotel na zaslužen počitek. Proti večeru sva si odšla pogledat še Rockefeller center s tisto veliko božično jelko, ki jo lahko vidimo na koncu filma Sam doma.

New York Robi-15
New York Robi-15FOTO: osebni arhiv

Zadnji dan pred odhodom sva imela odlično vreme, zato sva odšla na sprehod v Central park, kjer sva po naključju pristala tudi v kadru videospota, si ogledala točko umetnostne drsalke in obiskala 'Jagodna polja'. Ko sva se vrnila v hotel, se je moral Robi usesti na moj kovček, da sva ga lahko zaprla, prišla sem pa s skoraj praznim. Limuzina naju je v zadnjem trenutku pripeljala na letališče in že sva bila na poti domov, nazaj k svojim ljubljenim, praznovat zamujeni božič. Potovanje je bilo res nepozabno, morda še bolj zato, ker sva si ga prislužila s trdim delom. Komaj čakam, da se vrnem, a naslednjič bom vzela zraven več hrane in še manj oblačil."

New York Robi-11
New York Robi-11FOTO: osebni arhiv

Tako pa si bo New York zapomnil Robi Poznič:

"... prvo presenečenje ... čakala naju je ogromna črna limuzina pred letališčem JFK New York ... hahaha ... očutila sva se kot prave zvezde .... No, potem pa enourna vožnja do hotela ... Ura je minila hitro, ker sva si med vožnjo ogledala predmestje New Yorka .... Lepo je bilo videti sončni zahod v daljavi New Yorka ... je uspelo kar nekaj dobrih fotk ...

Potem sva prispela v hotel ... Najbolj všeč mi je bila hotelska knjižnica s kaminom, kjer sva se po mrzlih sprehodih lahko tudi dobro ogrela ... Istega dne zvečer sva pohitela na newyorške ulice... Najprej sva obiskala Empire State Building ... Nepozabno ... nočni pogled na New York iz ESB ... sanjsko ... Pot sva nadaljevala po newyorških ulicah ... Obiskala sva nekaj trgovin z oblačili ... Potem je bil že čas za spanje, saj sva bila oba utrujena zaradi časovne razlike ...

New York Robi-9
New York Robi-9FOTO: osebni arhiv

Zjutraj sva se odpravila najprej na Times Square na kavico ... seveda sem si ob kavi privoščil prave ameriške krofe .... Na Times Squaru sva opravila nekaj fotošutingov ... slikanje ... Spet je sledil sprehod po ulicah... Ogledala sva si voščene lutke znanih osebnosti v Madame Tussauds ... Hišo strahov in ogled filma v 4D kinu ...
Ogledala sva si tudi božično jelko, kjer so snemali film Sam doma 2 ...

3. dan ... Nakupovanje ... jeeeeeeee ... nepozabno ... trgovski centri, v katerih se lahko izgubiš ... Še dobro, da sem imel zraven še en potovalni kovček, ki je bil namenjen samo novim oblačilom in obutvi ... Resno moram pohvaliti okusne hot doge z newyorških ulic ...
Zelo se mi je vtisnil v spomin Hard Rock Caffe na Times Squaru ... zadnji dan naju je zjutraj zbudil sonček ... Res je bilo fantastično vreme, zato sva se odpravila v Central Park ... Ogled vseh znamenitosti v Central Parku se mi je zelo vtisnil v spomin ... Zvečer sva se z limuzino odpravila proti letališču v New Jersey, od kjer sva se tudi vrnila proti Evropi ... Za nama je ostal nepozaben New York!!!"

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493