Zadovoljna.si
'Ti, ti!' žuga Petra svojemu soplesalcu Urošu, ki se le smeji in pleše naprej.

Šport in zdravje

Ni poti nazaj

A.O.
27. 11. 2009 18.47
0

Zadovoljna plesna zvezda ne pozna meja. Prijateljstvo je iskreno, tekmovalnost je prisotna, plesni koraki so vedno bolj tekoči, plesalke in plesalci so polni pričakovanj. Dogaja se, res se dogaja.

'Ti, ti!' žuga Petra svojemu soplesalcu Urošu, ki se le smeji in pleše naprej.
'Ti, ti!' žuga Petra svojemu soplesalcu Urošu, ki se le smeji in pleše naprej.FOTO: Miro Majcen
Tudi tretja skupina zadovoljnih plesalk in plesalcev je dočakala zadnji trening pred tekmovanjem. "Z Denisom sva pripravljena na izziv, vseeno pa se mi bo odvalil kamen, ko bo vsega konec," je navdušeno povedala Nina in dodala, da pozdravlja vse, ki glasujejo zanjo prek spleta. Denis šteje korake, plesna učiteljica Katarina pa vzpodbuja vsakega posameznika in celotno skupino. "Tekmovanje se začne s prihodom na plesišče, sledi ples, ki ga zdaj že dobro obvladate, ob zaključku pa ne pozabite na poklon in dostojanstven odhod s parketa." V skupini je čutiti napetost, pa vendar za zdaj še zmaguje razum nad čustvi. "Res je neverjetno, kako dobro smo se ujeli. Še včeraj smo si bili popolni neznanci, danes pa se že skupaj potimo in učimo ča ča ča," se smeji Petra. Slikanje, kamere, intervjuji, predstavitve. Vse to so dejavniki, ki še dodatno otežujejo napeto stanje. "Za New York se pač splača potruditi, in ker ob vsem tem še plešemo, je užitek toliko večji," je povedal Benjamin, ki Katarino Venturini postavlja na najvišjo stopničko. "Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj plesal s svetovno prvakinjo. Kar me še bolj navdušuje, je njen profesionalni odnos in izjemen posluh za učenje plesa," je še dodal.
Nina in Denis sta se na plesnem parketu ujela in računata na nadaljnjo uvrstitev.
Nina in Denis sta se na plesnem parketu ujela in računata na nadaljnjo uvrstitev.FOTO: Miro Majcen

Ni razloga za paniko

Kako ohraniti mirno kri in prisluhniti glasbi, ki se večini neprestano mota po glavi? Kako se bodo odrezali ostali pari? Na kaj morava biti pozorna? Tisoč vprašanj se poraja v glavah naših tekmovalk in tekmovalcev in Katarina jih miri: "Ne obupujte, ni razloga za paniko. Umirite se, globoko vdihnite in pozabite na ves svet okoli sebe," jih skuša pomiriti. Med tekmovalkami in tekmovalci je že bolj napeto, nekateri imajo svoje favorite, a vsak upa, da mu uspe priti v nadaljnje tekmovanje. "Nagrada je res lepa in dala bova vse od sebe," sta se bodrila Katarina in Uroš. "Dala bova vse od sebe, pa naj se zgodi, kar se mora," nam je zaupala plesalka Katarija, ki se po novem ukvarja, poleg igranja inštrumentov in petja, še s plesom. Tudi Uroševa soplesalka Petra je glasbenica, pevka skupine, ki je letos poleti zmagala na glasbenem festivalu. "Zdaj bo tudi družabni ples del mojega življenja. Zdaj šele vidim, kaj vse sem zamujala," je še dodala.

Kaj bo pa potem?

Plesalke in plesalci Zadovoljne plesne zvezde so povezani z najmočnejšimi vezmi. Nič jih ne more ločiti in tega si niti ne želijo. Postali so pravi iskreni prijatelji, ki imajo en sam, velik cilj, uvrstitev v polfinale. "Če ne greva naprej se bova še vedno videvalana plesu salse, kamor redno zahajava. Tudi z nekaterimi ostalimi plesalci se bomo še naprej dobivali," nas je prepričevala Petra, Benjaminova soplesalka. Ni kaj, življenje je nepredvidljivo in polno presenečenj. Tudi v Zadovoljni plesni zvezdi jih imamo pripravljenih še kar nekaj. Spremljajte zaplete in razplete na najbolj odmevnem plesišču daleč naokrog in uživajte v pozitivnih vibracijah, ki ji tukaj ne manjka. Pa naj zmagajo najboljši!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493