Zadovoljna.si
Cilj je že skoraj dosežen, Dijana pa vesela in polna nove motivacije.

Šport in zdravje

Ni še konec, ne!

S.O.
2010-01-18 18:30
2

Brez odlašanja in slabe volje Dijana že petindvajset tednov pridno obiskuje telovadnico. Njeno počutje je odlično, slabe navade že skoraj pozabljene in cilj vedno bližje. Kaj nam je pripravila v tokratnem predzadnjem prispevku?

'Jutri' ima prihodnost

Vsako jutro enaka zgodba. Jutri pa res začnem. Jutri se strogo držim diete. Jutri se bom več gibala. Se prepoznate? Zagotovo je prav vsak izmed nas na svoji koži preizkusil podobno zgodbo. Pa vendar ima ta 'jutri' zares prihodnost? Zagotovo jo ima, če se le vi trdno odločite in si zastavite realen cilj. Takšen, ki vas bo razveseljeval iz dneva v dan, ki vam bo dajal dodatno energijo in veselje. Ker pa je zdrav telesni slog pomemben v prav vsakem življenjskem obdobju, ni nikoli prepozno, da svoje cilje uresničite tudi vi. Le naučiti se morate, kako jih boste vpeljali v svoje življenje.Čas je za akcijo

Dijana Galič, televizijska voditeljica in novinarka, je svoje življenje in tempo prilagodila svojim željam in zahtevam telesa. Ob pomoči izkušenega trenerja Gašperja Simčiča je prebrodila že marsikatero oviro in pomanjkanje motivacije. Tokrat sta se skupaj lotila štirih novih vaj.

Dijanina prva vaja so bile moške sklece z ozkim prijemom. Pri samem izvajanju moramo biti pozorni predvsem na ozek prijem. Komolec gleda nazaj in ves čas gibanja potuje ob telesu. S tem se krepijo triceps mišice in prsne mišice. Gre za težjo vajo, ki jo lahko olajšamo s položajem ženskih sklec in s kombiniranjem ene ter druge možnosti. Trup mora biti čez celotno izvajanje raven, dihanje pa pravilno in enakomerno.

Druga vaja je okrepila hrbet ter biceps. Primik trupa na Smith napravi se izvaja ob pomoči droga. Nižje, kot ga nastavimo, težja je vaja. Roke se držijo ozke postavitve, trup je raven in glava iztegnjena. Gre za močno obremenitev hrbta.


Tretjo vajo lahko izvajamo tudi doma. V pomoč nam bo brisača, ki jo zvijemo v cev in z njo podložimo ledveni del. Roke položimo za glavo in upognemo kolena. Pri tem čutimo pritisk na križu, kar pomeni, da vajo izvajamo pravilno. Če roke premaknemo na trup, je vaja lažje izvedljiva.
Pri zadnji vaji – globokih ozkih počepih, aktiviramo stegensko mišico in z vajo oblikujemo zunanji del stegen. Naša postavitev ob drogu mora biti ozka, spustimo pa se vse do pravega kota v upogibu kolena. Vajo prav tako lahko izvajamo doma.

Z nasmehom v nov dan

Če želite svoj način zdravega življenjskega sloga še izboljšati, pišite dnevnik prehrane in aktivnosti ter odpravite napake, ki jih znova in znova ponavljate. Pri tem vedno razmišljajte pozitivno – le tako bodo cilji bližje, kot si lahko zamislite.

Prvi pogoj za uspeh je skrbno začrtan cilj, ki ste ga zmožni tudi doseči. Misel nanj vas razveseljuje, bodri in pomaga vztrajati tudi takrat, ko ste ostali brez energije. Ker je zmaga sladka in prinaša veliko ugodnosti, nikar ne poskušajte prečkati poti; veliko raje vztrajajte in sledite pravi poti. Tisti, ki ste si jo zadali v vaši glavi in vam bo odprla še marsikatera druga vrata.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140