Zadovoljna.si
Tek krepi telo in duha.

Šport in zdravje

/ Oglas

NIKE VAS NAGRAJUJE! Odkrijte maratonca v sebi, 5. teden

Benjamin Povirk
11. 09. 2008 09.47
0

Prijavite se na Ljubljanski maraton ali pa nam zaupajte svojo misel na temo "življenje je tek" in morda boste ravno vi prejeli privlačno NIKEovo nagrado!

Tecite z nami in osvojite privlačne Nikeove nagrade!

Med vsemi, ki se boste preko naše spletne strani prijavili na mednarodni 13. Ljubljanski maraton 25. in 26. oktobra 2008, bomo nagradili tri udeležence teka, ki bodo prejeli praktične nagrade. Prijave sprejemamo na mail: nike@pop-tv.si do 21. oktobra 2008.

V prijavi navedite svoje ime in priimek, spol, leto rojstva, naslov bivanja, telefonsko številko na kateri ste dosegljivi, dolžino proge, ki jo nameravate preteči in katero velikost majice želite nositi na letošnjem Ljubljanskem maratonu.

Osvojite tedensko nagrado!

Potegujete pa se lahko tudi za tedensko nagrado in sicer tako, da napišite najbolj izvirno misel na temo "Tek skozi življenje".

Svojo misel nam zaupajte na forumu, v redakciji pa bomo vsak teden izbrali najbolj izvirno, duhovito ali simpatično misel.

Za tedensko nagradno igro kliknite tukaj.

Tek krepi telo in duha.
Tek krepi telo in duha.FOTO: Reuters

Odkrijte maratonca v sebi, 5. teden

Za tiste, ki ste se odločili, da boste tekli na Ljubljanskem maratonu in se boste nanj pripravljali z nami, predlagamo načrt tekaške vadbe za peti teden. Načrt je prilagojen tistim, ki se bodo udeležili teka na 10 km in tistim, ki redno tečejo in se bodo udeležili teka na 21 km.

Načrt tekaške vadbe za manj trenirane tekače, ki bodo nastopili na 10 km

Nedelja: Počasnejši tek po razgibanem terenu v enakomernem ritmu 50 minut. Za ohlajanje raztezne vaje in nekaj minut počasnega teka.

Ponedeljek: Odmor

Torek: Počasen tek za ogrevanje  – 10 minut. Raztezne vaje. Tečemo 30 minut tako, da je prvih 10 minut v počasnejšem ritmu, drugih 20 minut tečemo z hitrostjo, ki jo načrtujemo za tek oktobra v Ljubljani. Za ohlajanje počasen tek.

Sreda: Odmor

Četrtek: Ogrevanje v obliki počasnega teka 10 minut. Raztezne vaje. Nato tečemo 3 x 10 minut v nekoliko hitrejšem ritmu. Odmor med tekoma je 3 minute hoje ali počasnega teka. Za ohlajanje počasen 5-minutni tek.

Petek: Odmor.

Sobota: Lahkoten tek za ogrevanje – 20 minut. Raztezne vaje in 5 minut počasnega teka za ohlajanje.

Načrt tekaške vadbe za bolj trenirane tekače, ki bodo nastopili na 21 km

Nedelja: Za ogrevanje 10 minut lahkotnega teka. Raztezne vaje in šest krajših pospeševanj. Intervalni teki 3 x 15 minut. Hitrost teka je enaka ali višja, kot jo želimo teči na 21 km. Odmori med intervali so 3 minute počasnega tek. Za ohlajanje počasen tek in raztezne vaje.

Ponedeljek: 45 minut krosa  po razgibanem terenu. Hitrost teka prilagodimo počutju. Ohlajanje je v obliki 5 minutnega počasnega teka.

Torek: Odmor

Sreda: Tečemo 90 minut po ravnem. Hitrost teka naj bo v drugem delu hitrejša kot v prvem delu teka. Za ohlajanje raztezne vaje in nekaj minut počasnega teka.

Četrtek: Odmor

Petek: 45 minut počasnega krosa po ravnem terenu. Raztezne vaje in vsaj šest pospeševanj. Na koncu še šest minut teka za ohlajanje.

Sobota: Odmor. V primeru, da ne čutite pretirane utrujenosti od tekaške vadbe v tem tednu, se lahko udeležite kakšne rekreativne tekaške prireditve, ki so konec tedna. Priporočljiva razdalja teka je do 15 km.

Vabimo vas, da se preko naše spletne strani prijavite na mednarodni 13. Ljubljanski maraton 25. in 26. oktobra 2008 in se potegujete za praktično nagrado. Prijave sprejemamo na mail: nike@pop-tv.si do 21. oktobra 2008.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413