Zadovoljna.si
Odločno proti cilju.

Šport in zdravje

/ Oglas

NIKE VAS NAGRAJUJE! Odkrijte maratonca v sebi, 6. teden

Benjamin Piškur / M.H.
2008-09-17 07:34
0

Prijavite se na Ljubljanski maraton ali pa nam zaupajte svojo misel na temo "življenje je tek" in morda boste ravno vi prejeli privlačno NIKEovo nagrado!

Tecite z nami in osvojite privlačne Nikeove nagrade!

Med vsemi, ki se boste preko naše spletne strani prijavili na mednarodni 13. Ljubljanski maraton 25. in 26. oktobra 2008, bomo nagradili tri udeležence teka, ki bodo prejeli praktične nagrade. Prijave sprejemamo na mail: nike@pop-tv.si do 21. oktobra 2008.

V prijavi navedite svoje ime in priimek, spol, leto rojstva, naslov bivanja, telefonsko številko na kateri ste dosegljivi, dolžino proge, ki jo nameravate preteči in katero velikost majice želite nositi na letošnjem Ljubljanskem maratonu.

Osvojite tedensko nagrado!

Potegujete pa se lahko tudi za tedensko nagrado in sicer tako, da napišite najbolj izvirno misel na temo "Tek skozi življenje".

Svojo misel nam zaupajte na forumu, v redakciji pa bomo vsak teden izbrali najbolj izvirno, duhovito ali simpatično misel.

Za tedensko nagradno igro kliknite tukaj.

Odkrijte maratonca v sebi, 5. teden

Za tiste, ki ste se odločili, da boste tekli na Ljubljanskem maratonu in se boste nanj pripravljali z nami, predlagamo načrt tekaške vadbe za šesti teden. Načrt je prilagojen tistim, ki se bodo udeležili teka na 10 km in tistim, ki redno tečejo in se bodo udeležili teka na 21 km.

Načrt tekaške vadbe za manj trenirane tekače, ki bodo nastopili na 10 km

Nedelja: Počasnejši tek po razgibanem terenu v enakomernem ritmu  45 minut. Za ohlajanje   raztezne vaje in nekaj minut počasnega teka.

Ponedeljek: Odmor

Torek: Počasen tek za ogrevanje 10 minut. Raztezne vaje. Tečemo 45 minut tako, da je prvih 20    minut v počasnejšem ritmu in drugih 25 minut tečemo z  hitrostjo, ki je višja od načrtovane za tek na 10 km razdalji. Za ohlajanje počasen  tek.

Sreda: Odmor

Četrtek: Ogrevanje v obliki počasnega teka 10 minut. Raztezne vaje. Nato tečemo 6 x 6 minut v nekoliko hitrejšem ritmu. Odmor med tekoma je 3 minute počasnega teka. Za ohlajanje počasen 5 minutni tek.

Petek: Odmor.

Sobota: Lahkoten tek za ogrevanje 10 minut. Raztezne vaje in šest stopnjevanih tekov na razdalji 100 m.  Za ohlajanje 5 minut počasnega teka.

Načrt tekaške vadbe za bolj trenirane tekače, ki bodo nastopili na 21 km

Nedelja: Za ogrevanje 10 minut lahkotnega teka. Raztezne vaje in vsaj šest krajših pospeševanj. Intervalni teki 8 x 5 minut. Hitrost teka je  višja, kot jo želimo teči na 21 km na Ljubljanskem maratonu. Odmori med intervali so 2 minute in pol počasnega tek.  Za ohlajanje počasen tek in raztezne vaje.

Ponedeljek: Kros 45 minut po ravnem terenu. Hitrost teka prilagodimo počutju. Ohlajanje je v obliki 5 minutnega počasnega teka.

Torek: Odmor

Sreda: Tečemo 90 minut po ravnem. Hitrost teka je v drugem delu naj bo višja, kot v prvem delu teka. Za ohlajanje raztezne vaje in nekaj minut počasnega teka.

Četrtek: Odmor

Petek: Kros  40 minut  po razgibanem terenu. Prvih 10 minut tečemo počasi v ogrevalnem ritmu nato  30 minut teka, kjer postopoma povečujemo hitrost. Zadnjih 10 minut teka pretečemo v načrtovani hitrosti za nastop na 21 km. Po teku raztezne vaje in  šest pospeševanj. Na koncu naredimo 6 minut teka za ohlajanje.

Sobota: Odmor. Pred nastopom na Ljubljanskem maratonu je priporočljivo, da se konec tedna v mesecu septembru ali oktobru udeležite kakšne  tekaške prireditve, saj  vam bo udeležba na teku pravi pokazatelj trenutne tekaške pripravljenosti.  Rekreativnih tekaških prireditev je v tem jesenskem času veliko tako, da lahko izberete sebi primerno tako po lokaciji, kot dolžini proge. Priporočam razdalje do 15 km za tiste se boste na Ljubljanskem maratonu udeležili teka na 21 km . Za tiste manj trenirane tekače pa so primerne  razdalje do 10 km.

Vabimo vas, da se preko naše spletne strani prijavite na mednarodni 13. Ljubljanski maraton 25. in 26. oktobra 2008 in se potegujete za praktično nagrado. Prijave sprejemamo na mail: nike@pop-tv.si do 21. oktobra 2008.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140