Zadovoljna.si
Tecite in osvojite privlačne nagrade!

Šport in zdravje

NIKE VAS NAGRAJUJE! Odkrijte maratonca v sebi, 7. teden

Reuters
27. 09. 2008 23.40
0

Prijavite se na Ljubljanski maraton ali pa nam zaupajte svojo misel na temo "življenje je tek" in morda boste ravno vi prejeli privlačno NIKEovo nagrado!

Potegujte se za NIKEovo tedensko nagrado in sicer tako, da na forum napišite najbolj izvirno misel na temo "Tek skozi življenje".

Tecite z nami in osvojite privlačne Nikeove nagrade!

Med vsemi, ki se boste preko naše spletne strani prijavili na mednarodni 13. ljubljanski maraton 25. in 26. oktobra 2008, bomo nagradili tri udeležence teka, ki bodo prejeli praktične nagrade. Prijave sprejemamo na mail: nike@pop-tv.si do 21. oktobra 2008.

V prijavi navedite svoje ime in priimek, spol, leto rojstva, naslov bivanja, telefonsko številko na kateri ste dosegljivi, dolžino proge, ki jo nameravate preteči in katero velikost majice želite nositi na letošnjem Ljubljanskem maratonu.

Tecite in osvojite privlačne nagrade!
Tecite in osvojite privlačne nagrade!FOTO: Reuters

Osvojite tedensko nagrado!

Potegujete pa se lahko tudi za tedensko nagrado in sicer tako, da napišite najbolj izvirno misel na temo "Tek skozi življenje".

Svojo misel nam zaupajte na forumu, v redakciji pa bomo vsak teden izbrali najbolj izvirno, duhovito ali simpatično misel.

Za tedensko nagradno igro kliknite tukaj.

Odkrijte maratonca v sebi, 7. teden

Za tiste, ki ste se odločili, da boste tekli na Ljubljanskem maratonu in se boste nanj pripravljali z nami, predlagamo načrt tekaške vadbe za sedmi teden. Načrt je prilagojen tistim, ki se bodo udeležili teka na 10 km in tistim, ki redno tečejo in se bodo udeležili teka na 21 km.

Načrt tekaške vadbe za manj trenirane tekače, ki bodo nastopili na 10 km

Nedelja: Počasnejši tek po razgibanem terenu v enakomernem ritmu 55 minut. Za ohlajanje raztezne vaje in nekaj minut počasnega teka.

Ponedeljek: Odmor

Torek: Počasen tek za ogrevanje 10 minut. Raztezne vaje. Tečemo 50 minut tako, da stopnjujemo hitrost teka. Začnemo počasneje in vsakih deset minut teka zvišamo hitrost. Zadnjih 15 minut mora bit hitrost višja od načrtovane za tek na 10 km razdalji. Za ohlajanje počasen tek.

Sreda: Odmor

Četrtek: Za ogrevanje 15 minut počasnega teka Raztezne vaje. Nato tečemo 8 x 5 minut v nekoliko hitrejšem ritmu. Hitrost 5 minutnega teka mora biti višja, kot bo hitrost teka na tekmovanju. Odmor med teki je 3 minute počasnega teka. Za ohlajanje počasen deset minutni tek.

Petek: Odmor.

Sobota: Lahkoten tek za ogrevanje 15 minut. Raztezne vaje in šest stopnjevanih tekov na razdalji 100 m. Za ohlajanje 10 minut počasnega teka.

Načrt tekaške vadbe za bolj trenirane tekače, ki bodo nastopili na 21 km

Nedelja: Petnajst minut lahkotnega teka za ogrevanje. Raztezne vaje in vsaj šest krajših pospeševanj na razdalji 100 m. Intervalni teki 12 x 4 minute. Hitrost teka je višja, kot jo želimo teči na 21 km na Ljubljanskem maratonu. Odmori med intervali so 2 minute počasnega teka. Za ohlajanje počasen tek vsaj deset minut in raztezne vaje.

Ponedeljek: Kros 55 minut po ravnem terenu. Hitrost teka prilagodimo počutju. Ohlajanje je v obliki deset minutnega počasnega teka.

Torek: Odmor

Sreda: Tečemo 1 uro in 40 minut po ravnem. Hitrost teka je v drugem delu višja, kot v prvem delu teka. Kljub temu tečemo počasneje od naše predvidene tekmovalne hitrosti. Za ohlajanje raztezne vaje in nekaj minut počasnega teka.

Četrtek: Odmor

Petek: Kros 50 minut po razgibanem terenu. Prvih 10 minut tečemo počasi v ogrevalnem ritmu nato 30 minut teka v tekmovalnem tempu. Zadnjih 10 minut teka pretečemo hitreje od načrtovane hitrosti za nastop na 21 km. Po teku raztezne vaje in šest pospeševanj na razdalji 100 m. Na koncu še deset minut teka za ohlajanje.

Sobota: Odmor ali udeležba na rekreativni tekaški prireditvi. Priporočljiva dolžina teka do 15 km.

Vabimo vas, da se preko naše spletne strani prijavite na mednarodni 13. Ljubljanski maraton 25. in 26. oktobra 2008 in se potegujete za praktično nagrado. Prijave sprejemamo na mail: nike@pop-tv.si do 21. oktobra 2008.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413