Zadovoljna.si
Ajdi šport veliko pomeni.

Šport in zdravje

Ajda Sitar: Brez športa ne gre

T. G.
17. 02. 2011 13.43
0

20-letna Ajda Sitar je mnogim poznana kot Miss Športa 2009. Šport je pomemben del njenega življenja, nenazadnje se Domžalčanka že od svojega 12-leta ukvarja z atletiko. Nič nenavadnega torej, da jo je podjetje Nike izbralo za ambasadorko.

Ajdi šport veliko pomeni.
Ajdi šport veliko pomeni.FOTO: nikewomen.si
Kakšno vlogo ima šport v vašem življenju?

V prvi vrsti mi pomeni sprostitev, zapolnitev prostega časa, ki ga pa pravzaprav nimam, saj študiram na pravni fakulteti, treniram atletiko, zraven pa se še ukvarjam z manekenstvom. Ampak tisto malo prostega časa, ki ga imam, rade volje porabim za šport, saj s tem prispevam k dobremu počutju, oblikujem svoje telo in se tudi lažje učim. Šport mi resnično veliko pomeni.

Leta 2009 je osvojila naslov Miss Športa.
Leta 2009 je osvojila naslov Miss Športa. FOTO: Miro Majcen

Kateri športi so vam najbolj pri srcu?

Raje imam individualne športe, usmerila sem se v atletiko, sicer pa imam tudi rada plavanje. Če ne bi bila v atletiki, bi bila verjetno v plavanju.

Kako zgodaj ste se začeli ukvarjati z atletiko, so vas spodbujali starši ali ste si sami želeli aktivno v šport?

Moja mami je bivša alpska smučarka, oče je alpinist, tako da imamo šport v družini. S treningi atletike sem začela na lastno pobudo, ko sem bila stara 12 let. Z mano je takrat šla tudi sestra, ki je tudi šprinterka, ena izmed boljših v Sloveniji. Doma naju 100 odstotno podpirajo.

Kakšen pa je vaš način življenja, se zdravo prehranjujete, zdravo živite?

Moj tempo življenja je hiter, veliko stvari počnem, zato mi premalo časa ostane za zdravo prehrano, ampak se trudim po najboljših močeh. Sicer pazim, kaj zaužijem, moj glavni problem pa je redno prehranjevanje. Občasno si privoščim kakšno pregreho, kot je čokolada, saj se je težko popolnoma odreči tem dobrotam.

Veliko športne aktivnosti pripomore k temu, da ima Ajda zavidanja vredno postavo.
Veliko športne aktivnosti pripomore k temu, da ima Ajda zavidanja vredno postavo.FOTO: Miro Majcen

Ste Nike ženska. Kakšne vrednote želite sporočiti vsem predstavnicam nežnejšega spola?

Predvsem se strinjam s frazo: Zdrav duh v zdravem telesu, kar želi sporočiti tudi Nike. S športom naj se ukvarjajo s pozitivno energijo, z navdušenjem, naj jim bo oblika zabave. Šport naj bo sprostitev, ki hkrati prinese zelo pozitivne rezultate.

Kako pomembno je za vas, da ste med športno aktivnostjo tudi lepo oblečeni?

V prvi vrsti je v tekmovalnem športu pomembno, da te oblačila ne utesnjujejo, ne vežejo, da ti dovoljujejo gibanje. Zame pa je tudi pomembno, kako sem videti, in Nike je dobra kombinacija lepih oblačil, ki so hkrati funkcionalna.

Ajda Sitar
Ajda SitarFOTO: nikewomen.si

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471