Zadovoljna.si
Alya si ne predstavlja dneva brez gibanja.

Šport in zdravje

Alya: Rada sem stroga do sebe

T. G.
28. 01. 2011 15.56
0

Pevko Alyo poznamo po njenih energičnih in dinamičnih odrskih nastopih, za katere seveda potrebuje kar veliko telesne kondicije. Simpatična Mozirjanka pravi, da je po naravi precej eksplozivna oseba in da je takšna tudi, ko se ukvarja s športom. Sicer si želi, da bi bila pogosteje športno aktivna, a jo pester urnik pogosto pri tem ovira.

Alya si ne predstavlja dneva brez gibanja.
Alya si ne predstavlja dneva brez gibanja.FOTO: Aljoša Kravanja
Kako pomemben je v vašem življenju šport? 

Sem bolj kampanjski športnik, ampak zgolj zato, ker delamo na projektih in se v določenih obdobjih zelo izčrpam. So obdobja, ko več 'športam', in obdobja, ko manj, a skoraj ni dneva, ko se ne bi vsaj malo razgibala. Če se ne gibam, imam občutek, da čutim zastoj energije. Zelo je pomembno, da se vsaj malo razgibaš. Že zjutraj naredim nekaj vaj joge, včasih tudi zelo na hitro. Jogo imam zelo rada, kombiniram jo s pilatesom. Zelo hitro mi namreč postane dolgčas in tako naredim svoje kombinacije vadb.

V oblačilih Nike se odlično počuti.
V oblačilih Nike se odlično počuti. FOTO: nikewomen.si

Znano je, da ste velika ljubiteljica konjev.

Doma imam dva konja, tako da tudi jezdim. Sicer pozimi nekoliko manj, ampak to ne pomeni, da drugi ne jezdijo pozimi.

Kateri drugi športi pa so vam še blizu?

Rada kolesarim, a nekoliko manj. Sedaj se 'spravljam' v fitnes, nekaj časa sem se ga izogibala, saj sem imela mišične bolečine in so mi maserji priporočali, naj z vadbo ne pretiravam. Skupinskih vadb mi ne uspe obiskovati, saj imam zelo pester urnik. Že za fitnes se sprašujem, kako bom uspela to izpeljati. Sicer imam doma fitnes naprave, a ponavadi tisto, kar imaš doma, ne uporabljaš ali pa niti ne znaš pravilno uporabljati.

Kako pa še sicer skrbite za svoje dobro počutje?

Zdravo se prehranjujem, kolikor je pač mogoče, seveda se včasih tudi pregrešim. Izogibam se sladkorjem in soli, to dvoje povzroča slabo počutje pri človeku. Sladkarije si občasno privoščim, ampak se trudim, da jih je čim manj. Imela sem obdobje, ko sem leto in pol živela brez mlečnih izdelkov, sladkorja, brez bele moke, skratka veliko živil sem dala na stran.

Bi zase rekli, da ste zelo disciplinirana oseba, kar se telesne aktivnosti in prehrane tiče?

Sem, ampak bi rekla, da premalo. Pri določenih stvareh sem stroga do sebe in mi ni nič všeč, ker se premalo gibljem. Hodim pa redno na bioresonanco, kjer sama pravim, da me 'resetirajo' in po njej se zelo dobro počutim. Zdravim se s homeopatskimi pripravki. Tako da vsestransko skrbim za svoje počutje.

Vaši nastopi na odru so zelo energični in dinamični. Verjetno za to potrebujete veliko telesne kondicije.

Vsekakor. Na odru si rada dam duška, na odru me odnese in rabim nekaj več kondicije. Sicer sem na splošno precej eksplozivna, impulzivna. Tako na odru kot v športu rada prehajam iz umirjenih trenutkov v pravi šok. Čeprav se zadnje čase trudim ohranjati eno umirjeno sredino, ker vem, da ti šoki niso dobri ne za telo ne za glavo. V življenju je treba najti neko ravnovesje.

Izogiba se nezdravi prehrani.
Izogiba se nezdravi prehrani.FOTO: Aljoša Kravanja

Prebirate tudi literaturo na temo dobrega počutja in športa?

O športu niti ne toliko, saj prihajam iz družine, ki je povezana s športom. Starša sta tekmovala v konjeništvu, oče je bil tudi precej ekstremen športnik. Tako da sem veliko informacij o športu dobila od družine. Rada pa prebiram o alternativi, duhovnosti, te stvari me bolj zanimajo.

Koliko vam pomeni, da ste lepo oblečeni in urejeni, medtem ko ste športno aktivni. Vajeni smo, da ste na odru vedno urejeni do potankosti.

Vedno sem rada urejena. Sicer pa je pomembno, kako se počutiš, kaj počneš. Živimo pa v svetu, v katerem je videz vse bolj pomemben. Meni je to blizu, zato sem rada tudi, ko sem športno aktivna, lepo oblečena. Z Nikeom sodelujem že nekaj let in sem tako tudi vedno lepo oblečena. Imajo zelo lepe kolekcije, materiali so zelo dobri, v njih se odlično počutim. Če nekaj nosiš, je zelo pomembno, da to res začutiš in ti ustreza.

Z gibanjem do kondicije za nastope na odru.
Z gibanjem do kondicije za nastope na odru.FOTO: Aljoša Kravanja
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478