Zadovoljna.si
5 nagrajenk Postani boginja aerobike

Šport in zdravje

Dobili smo 5 boginj aerobike!

T. G.
27. 01. 2011 15.00
0

Aerobika je očitno med našimi obiskovalkami zelo priljubljena, saj se je na natečaj Postani boginja aerobiko prijavilo kar 315 kandidatk. Skupaj s predstavniki podjetja Nike Slovenija smo izbrali 5 srečnic, ki bodo 5 tednov vadile z osebnimi trenerji, ob tem pa bodo oblečene v najnovejšo kolekcijo oblačil Nike. Posebno doživetje pa jih čaka 5. in 6. marca, ko se bodo kot ambasadorke aerobike udeležile Nikeove konvencije v Športnem centru Konex v Ljubljani. Spoznajmo naše boginje.

Urška Ahac
Urška AhacFOTO:
Urška Ahac

19-letna Urška Ahac prihaja iz Trbovelj. Zase pravi, da je 100 odstotna športnica po duši, šport pa ima tudi v genih. ''Študiram farmacijo in pravzaprav ne vem, zakaj ne študiram na Fakulteti za šport. Najverjetneje zaradi tega, ker sem želela uspeti se na kakšnem drugem področju.'' Urška je s športom rasla, saj je od svojega šestega leta trenirala smučanje in bila kasneje članica slovenske smučarske reprezentance. ''Kot reprezentantka sem se udeležila številnih predavanj o prehrani, gibanju, hujšanju, ker pa me nutricionizem zelo zanima, sem se naknadno udeležila tudi seminarjev na to temo. Poleg tega bi se rada na fakulteti usmerila v študij prehranskih dopolnil.“  V prostem času dela kot fotomodel, s čimer si prisluži 'žepnino' ob študiju, poleg tega je to zanjo 'lepa samopotrditev'. ''Ko posije sonček, grem zelo rada v naše hribe, rolam, igram tenis, vozim longbard... Skratka vedno najdem nekaj zase in pri tem mi skoraj vedno dela družbo moj dragi. Tudi on je namreč športnik in pol. Skupaj lahko počneva ogromno stvari in se imava pri tem izredno lepo že skoraj 3 leta. Ko sem mu povedala, da sem se prijavila na vašo nagradno igro, me je pri tem podprl.“ Urška tudi rada potuje, s fantom pozimi zbežita v tople kraje, poleti pa poiščeta zasnežene kraje.
''Ne znam povedati, kako zelo sem vesela, da bom trenirala pod vodstvom nekoga, ki je o tem izobražen. Mislim, da mi bo to dalo se več elana in energije za naprej, veselim pa se tudi, da bom dokončno res izoblikovala svoje telo.“ In zaključuje, da si želi le odličnega počutja in ogromno energije.

Anita Grbić
Anita GrbićFOTO:

Anita Grbić

30-letna Ljubljančanka Anita Grbić je trenutno na porodniškem dopustu, saj je pred pol leta povila drugega sinčka. Anita je mamica dveh fantkov, prvi je star tri leta in pol. Temnolaska je zelo aktivna oseba, ki se nikakor ne sme dolgočasiti. Dela kot 'event manager', kar pomeni, da se ukvarja z organizacijo dogodkov, kot so na primer koncerti. ''To je delo, ki se ne prekine, ko prideš domov, tako da je moževa podpora pri tem zelo pomembna. Predvsem pa je pomembno, da se lahko sprostim. Pri tem je najboljši način šport.“ V svojem življenju je preizkusila že marsikaj. ''Pred rojstvom prvega sina sem bila bolj v duhovnih vodah, saj sem se ukvarjala z orientalskimi plesi, ki sem jih tudi poučevala. Poleg tega sem naredila tečaj za vizažistko. To me zelo zanima, poleg tega je dobro znati čim več stvari.“ Predvsem pa, pravi, ljubi vse, kar je lepo.
Odkar je mamica dveh fantkov, ji vse manj časa ostaja zanjo, a vendar ne pozabi nase. ''Zame je urejenost zelo pomembna, veliko dam na zunanji videz. Želim si biti lepa mlada mamica.“ Zato se je po rojstvu drugega sina, med nosečnostjo je pridobila 35 kilogramov, odločila, da je treba nekaj narediti za postavo. ''Iz prelepih dolgih nog so ostali samo še gležnji, ostalo spominja na... saj ne vem kaj... Nujno rabim motivatorja, ki me bo spravil v gibanje.“
Sicer pa tudi na porodniškem dopustu Anita ne miruje, saj pravi, da je v njeni glavi vedno polno idej, ki si jih tudi pridno zapisuje. Mož, s katerim bosta letos praznovala četrto obletnico, jo pri njenih aktivnostih podpira.

Tina Hafner
Tina HafnerFOTO:

Tina Hafner

31-letna Tina Hafner iz Dola pri Ljubljani je mamica dveh deklic, prva je stara štiri leta in pol, druga pa osem mesecev, tako da je trenutno na porodniškem dopustu. ''Med nosečnostjo sem bila ves čas aktivna, do konca sem se ukvarjala s športom. Pa zelo sem pazila pri prehrani. Zelo sem se držala nazaj, včasih imaš strašanski apetit in ravno takrat moraš biti močan.“ Tudi sedaj, kolikor ji pač čas dopušča, je telesno aktivna, ko ji ostane kaj časa, se poskuša posvetiti sebi. ''Marsikatera mamica misli, da bo po porodu kar sama od sebe izgubila odvečne kilograme, a to ne gre tako zlahka.“ Drugih hobijev pa nima, saj se večinoma posveča hčerkam. Sicer pa je prepričana, da je le s športom mogoče ohraniti lepo postavo, tudi po nosečnosti. ''Vsi se mi čudijo, kako mi je uspelo po porodu priti do takšne postave, kot jo imam sedaj. Odkrila sem vadbo z vrvjo in sem si lepo izoblikovala telo.“ Pred tem pa se je preizkušala v različnih skupinskih vadbah, aerobike pa še ni resnično preizkusila. ''Včasih sem tekla tudi v hrib.“
Ko je na Zadovoljna.si opazila Nikeovo nagradno igro, je bil njen partner takoj za to, da se prijavi in jo je tudi fotografiral, medtem ko je delala trebušnjake, da je fotografijo poslala kot prijavo.
Zaposlena je kot samostojni komercialist v trgovini z gradbenim materialom. ''Prodajam strešno opeko in rezultati so bili zelo dobri.“

Snežana Pavlovič
Snežana PavlovičFOTO:

Snežana Pavlovič

Preboldčanka Snežana Pavlovič je po poklicu kozmetični tehnik, a se je odločila, da šolanje nadaljuje, tako da sedaj študira na Fakulteti za kemijo, kjer se je usmerila na varnost pri delu in požarno varnost. 21-letnici estetika in urejenost veliko pomenita. ''Veliko dam na svoj videz, uporabljam kreme proti celulitu, telovadim, zdravo živim. Na dan spijem obvezno dva litra vode, na aerobiko grem dvakrat na teden, ker študiram v Ljubljani, ob nedeljah skočim s sestro na Šmarno goro.“ Poleti je veliko na rolerjih, zelo rada tudi plava. Zadnje čase je veliko bolj športno aktivna, kot je včasih bila, saj je spoznala, da se po telesni aktivnosti veliko bolje počuti.
Znanja, povezanega s poklicem kozmetičarke, ni pozabila, tako da občasno kakšni prijateljici uredi nohte. ''Predvsem pa kozmetično znanje prakticiram na sebi. To me zelo veseli. Všeč mi je, ker vem, kaj je dobro zame.“
Fant jo podpira pri njenih aktivnostih. ''Povedal mi je, da mi zelo privošči, da bi bila izbrana v tej akciji.“ Njen dragi sicer ni tako športno aktiven kot ona, a ga tu pa tam 'prisili', da se ji pridruži. Vesela je, da je ena od nagrajenk, saj si želi delati ob spodbudi strokovnjakov. ''Rada bi imela mišice na trebuhu, saj jih sedaj nimam, želim si učvrstiti telo.“

Tamara Zupan
Tamara ZupanFOTO:

Tamara Zupan

Tamara Zupan prihaja iz Ljubljane. 26-letnica trenutno piše diplomo, kar pomeni, da dela poslovni načrt za podjetje, saj končuje Fakultete za komercialne in poslovne vede. ''Trenutno sem na Zavodu za zaposlovanje, sicer pa sem po poklicu manikerka in to delam kot hobi, to je moja strast in veselje. To bi rada delala tudi v prihodnje. Idealno bi bilo, če bi nekoč imela svoje podjetje, v katerem bi se ukvarjala z manikuro.“ Pravi, da je že nekoliko 'poklicno deformirana', saj vedno opazuje, kako imajo druge ženske urejene nohte. ''Rada sem sama urejena in rada vidim, da so drugi urejeni. Pogledam za njimi.“ Sama ima rada športno-elegantni stil oblačenja, pomembno pa ji je predvsem, da se dobro počuti.
Zelo rada prebira literaturo na temo psihologije in osebnostne rasti. ''Imela sem vzpone in padce v osebnem življenju in nisem vedela, kaj naj naredim. Zato sem se odločila, da se podučim na to temo.“ Je človek, ki nikoli ne miruje, rada spoznava nove stvari. ''Rada pa tudi potujem, spoznavam nove ljudi.“ Pravi sicer, da nima težav s postavo. ''A kljub temu ni več takšna, kot je včasih bila in želim si dobiti svojo nekdanjo formo nazaj.“

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478