Zadovoljna.si
zvezdnice so podlegle joga selfie objavam - 4

Šport in zdravje

Nova zvezdniška muha: 'joga-selfie'

M.K.
31. 07. 2014 07.55
5

Med zvezdnicami je, kot kaže, izbruhnila prava 'joga vojna'. Na družbenih omrežjih namreč dobesedno tekmujejo v tem, katera bo objavila zahtevnejšo in zapeljivejšo pozo. Gre za športni trend, ki je poleg oboževalcev zbudil tudi zanimanje številnih strokovno podkovanih kritikov, ki so si enotni, da v zvezdniškem svetu že dolgo ne gre več za prvotni namen joge, to je sproščanje.

Gisele Bündchen je takole pozdravljala sonce.
Gisele Bündchen je takole pozdravljala sonce.FOTO: Instagram
Če se zvezdnica lahko ukrivi kot presta, mora to seveda takoj deliti s širnim svetom. Tako vse bolj športno naravnanim zvezdnicam očitno ni več dovolj samo sproščanje s pomočjo dihalnih vaj v različnih telesnih položajih. Kadar koli nenavadno ukrivijo noge ali dvignejo zadnjico, se v vsem miru in sproščenosti nenadoma pojavi neka tretja roka, ki stisne na sprožilec aparata na telefonu in ustvari 'selfie' ter tako ovekoveči zvezdniški 'joga-selfie'. Ta se že čez nekaj sekund znajde na katerem izmed priljubljenih družbenih omrežij.

Fotografijo pozdrava soncu je denimo na svoj (predvidevamo) natrpan urnik uspela umestiti celo največja zaslužkarica modnega sveta Gisele Bündchen. Še več, postavna Brazilka na svojem profilu družbenega omrežja Instagram objavi fotografijo skorajda vsake poze, ki ji jo pokaže njena učiteljica joge Amy Lombardo. Tudi njene stanovske kolegice Alessandra Ambrosio, Doutzen Kroes, Rosie Huntington Whitely in Miranda Kerr po fotografijah na družbenih omrežjih sodeč prisegajo na to vrsto sproščanja, tik za petami pa jim sledijo zvezdnice iz pevskih voda: Nicole Scherzinger, Lady Gaga in celo igralka Jessica Alba.

Miranda Kerr je takole pokazala svoje po mnenju mnogih že skorajda preveč koščeno telo.
Miranda Kerr je takole pokazala svoje po mnenju mnogih že skorajda preveč koščeno telo.FOTO: Instagram

Kaj porečejo kritiki?

Jennilyn Carson, učiteljica joge iz New Yorka in ustanoviteljica spletnega portala 'YogaDork' pravi, da se joga kot družina starodavnih hindujskih duhovnih urjenj in fotografiranje med posameznimi pozami močno izključujeta. V intervjuju za 'New York Post' je pojasnila, da gre pri jogi za »izredno oseben, meditativen šport. Na nek način s hvalisanjem na družbenih omrežjih zvezdnice zasmehujejo dejanski namen, ki ga ima joga v svetu,« je prepričana Carsonova. Poleg tega lahko z vratolomnimi pozami znane osebe svoje oboževalke in oboževalce hitro prepričajo, da poskušajo izvajati iste vaje, to pa je lahko po njenem mnenju tudi smrtno nevarno.

Hilaria Baldwin se je na glavo postavila kar na železniških tirih. Sproščujoče ali prej nevarno?
Hilaria Baldwin se je na glavo postavila kar na železniških tirih. Sproščujoče ali prej nevarno?FOTO: Instagram

Postavila se je na glavo – in to kar na tirnicah

Najboljši primer tega, kako je joga lahko hitro tudi zelo nevarna, je prav gotovo Hilaria Baldwin, soproga igralca Aleca Baldwina in učiteljica joge, ki je na spletnem omrežju Instagram objavila fotografijo stoje na glavi. A bolj kot sama poza v oči bode kraj, kjer se je Baldwinova odločila za sproščanje. Stojo na glavi je namreč naredila kar na železniških tirih in si s tem prislužila zgražanje svetovne javnosti. A Hilaria se na zgražanje kritikov kratko malo požvižga. Očitno je našla svoj notranji jaz – pa čeprav tam, kjer večina prej občuti strah, kot pa popolno sprostitev.
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493