Zadovoljna.si
Peter Majzelj

Šport in zdravje

Plesni parket je Petrov drugi dom

T. G.
2009-11-20 18:45
0

Plesno tekmovanje, kot je Zadovoljna plesna zvezda, je velik zalogaj, zato si je plesna učiteljica Katarina Venturini poiskala pomoč. Njena desna roka je Peter Majzelj, profesionalni plesalec latinskoameriških plesov in plesni učitelj.

Peter Majzelj je Katarini priskočil na pomoč, saj ni mačji kašelj v kratkem času dvajset nadobudnih plesalcev, ki so pravkar postali plesni pari, naučiti čisto novih plesnih korakov. Sploh ker moškemu delu tekmovalcev Zadovoljne plesne zvezde ritem in koordinacija gibov povzročata nekoliko več težav kot dekletom. Pa seveda vsak nasvet prav pride.

Z Majo Geršak je našel harmonijo

Peter pleše že od svojega enajstega leta in plesni parket ga je kaj kmalu zasvojil. Učenje osnovnih korakov mu ni predstavljajo nobenih težav, zato je imel dovolj samozavesti, da se je preizkusil na tekmovanju. Uspehi so si kar sledili, tekmovanje za tekmovanjem. V svoji želji biti čim boljši je iskal tudi plesalko, s katero bi se popolnoma ujel. In našla sta se z Majo Geršak, s katero skupaj plešeta že sedmo leto. Z Majo je končno lahko pokazal svoje znanje in talent. Med njima je preskočila tudi ljubezenska iskrica, tako da sta par tudi zasebno.

Številni uspehi

Vrhunska profesionalna plesalca zastopata Slovenijo na vseh večjih mednarodnih tekmovanjih in pohvalita se lahko s celo paleto prestižnih nazivov. Med temi je tretje mesto na evropskem prvenstvu South American Showdance med profesionalci, ki se je odvijalo v Luksemburgu, pa četrto mesto na svetovnem prvenstvu v show danceu na Nizozemskem. Trenutno sta med dvajsetimi najboljšimi profesionalnimi plesalci v latinskoameriških plesih na svetu. A želita si doseči več. Zato si privoščita le en dan počitka na teden, sicer pa vse dni trenirata, tudi po dvakrat dnevno, če jima druge obveznosti to omogočajo. Njun prvi cilj je prebiti se med dvanajst najboljših profesionalnih plesalcev v latinskoameriških plesih na svetu.

Rad posreduje znanje mladim upom

Od leta 2005 sta z Majo prestopila k profesionalnim plesalcem latinskoameriških plesov. A ne žanjeta samo uspehov na tekmovanjih, ampak tudi v plesni šoli kot učitelja. Peter mlade plesne upe uči že deveto leto v dveh plesnih šolah, v Ljubljani in Novem mestu. V bližnji prihodnosti si želi postati trener latinskoameriških in standardnih plesov.

Raje učitelj kot sodnik

Peter je bil v prvem krogu skupaj z Majo Geršak tudi član strokovne komisije Zadovoljne plesne zvezde. Takrat je bilo treba razsoditi, kdo od prijavljenih premore dovolj energije in veselja do plesa, da zasluži nadaljevanje tekmovanja. Peter pravi, da je veliko raje učitelj kot sodnik, saj ni lahko nekomu sporočiti, da zanj ni več prostora. Tako da se je z veseljem iz vloge člana strokovne žirije vrnil v svojo vlogo učitelja. On se bo potrudil po svojih močeh, da do decembra tekmovalce Zadovoljne plesne zvezde s Katarino Venturini kar največ naučita. A seveda je vse odvisno od njih, koliko energije bodo vložili v ta izziv.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133