Zadovoljna.si
Ples

Šport in zdravje

Pri plesnih zvezdah doma

Teja Grapulin
2009-12-18 18:40
0

Spremljali smo jih med napornimi treningi, videli, kateri korak jim dela težave, kako jim na tekmovanju ponagaja trema in kako so srečni ob uspehu. Toda kdo so naše bodoče plesne zvezde zunaj plesne dvorane?

Dvajsetletna Mariborčanka Ana Vodišek je najmlajša med našimi finalisti. Sprejela nas je v študentskem stanovanju v Ljubljani. Njena največja strast je prav gotovo ples, saj že osem let trenira hip hop in dve leti show dance. Letos si je priplesala naziv svetovne prvakinje v disciplini street show solo. Trenira običajno tri ure na dan, tako da ji ob študiju novinarstva in delu ostane bolj malo prostega časa. Takrat odhiti do družine v Mariboru, vzame si čas za fanta in prijatelje. ''Še sreča, da fant tudi trenira, tako da se vidiva vsaj trikrat na teden na treningu.“ Sanja o tem, da bi se s plesom lahko preživljala, zato že razmišlja o odhodu v tujino, kjer bi imela več možnosti. Zdaj že varčuje, saj bi poleti rada svojo srečo preizkusila v Los Angelesu, saj je tam največ avdicij za plesalce hip hopa.

Milan Žafran je najstarejši med našimi finalisti, a se izziva ni ustrašil. Petdesetletnega Posavčana smo obiskali v Kranju, kjer živi in dela. Priznava, da so si njegovi dnevi zadnje čase precej podobni, delo, družina in zdaj še ples. Lansko leto je začel organizirati izobraževanja za odrasle, kar mu seveda vzame veliko časa. S partnerico imata dveletnega sina, ki seveda zahteva svoje. Tako da mu za njegovo na novo obujeno veselje – ples ostane bolj malo časa. Priznava, da sedaj precej zanemarja druge aktivnosti. ''Imam smuči, a zadni dve leti nisem nič smučal, lansko leto sem si kupil drsalke, pred petimi leti sem se sam naučil rolati. Kolo bolj redko, sem pa pred leti tekel.“ Dolgo se je odpravljal na plesni tečaj, saj si resnično želi plesati. Navdušil je tudi že malega sina, ki za njim ponavlja korake.

Zagorjanka Maja Lavtar dela v banki, a pravi, da njen cilj ni ostati celo življenje v eni poslovalnici, razmišlja tudi o tujini. Devetindvajsetletnica si pušča vse odprto. Zato tudi opravlja še magisterski študij iz ekonomije. Ostali so ji še trije izpiti, a nekako ne najde prave volje, da bi jih opravila. Pred letom so jo namreč zasvojili orientalski plesi in to ji je vzelo velik del prostega časa, saj je s skupino hodila tudi na tekmovanja. Letos je nekoliko zmanjšala število treningov, a ji gibanje že manjka. ''Starejši postajamo in puncam se preprosto ne da.“ Doma je bolj malo, tako da si za gospodinjska opravila vzame čas bolj ob vikendih. Kot pravi, se dogaja okoli nas toliko zanimivih stvari, ki kar vabijo, zato ni časa počivati.

V Velenju smo obiskali 27-letnega Robija Pozniča. Z njim sta prišla še dolgoletni prijatelj Sašo in nekdanja soplesalka v Zadovoljni plesni zvezdi Jana. Sašo je Robijev dolgoletni prijatelj, skupaj osvajata punce, rada imata glasbo, ''kofetkata“, zelo težko pa ga prepriča v kakšne športne aktivnosti. Vedno rad pomaga, poudarja. Jana pravi, da je Robi pozitiven človek, vedno nasmejan. Edina slaba lastnost, ki jo je znala povedati, je ta, da je vedno zadremal, ko sta vozila na treninge v Ljubljano. Letos je zaključil študij, ki ga je zaradi službe nekoliko zapostavil. V velikem velenjskem podjetju dela kot informatik in pravi, da gre z veseljem vsako jutro v službo. Tudi tam ima dobre prijatelje. ''V življenju se mi dogaja še tisoč stvari.“ V študentskih letih je igral kitaro v bendu, želi si, da bi s člani benda spet prišli skupaj. Zdaj se dobiva s prijatelji in zase kaj zaigrajo. Ples pa priporoča vsakomur, ker ''se res sprostiš in si v svojem svetu.“

Petra Zajc je absolventka ekonomije, poleti je delala kot turistična vodička v Grčiji. Zdaj želi čim bolj izkoristiti čas, ki ji ga ponuja študentski status. Je človek trenutka, tako da težko reče, kaj bi rada postala, ko doštudira. Ples je vzljubila že preko svinga, plesat gre vsaj trikrat na teden. Rada se druži s prijatelji in prijateljicami, veliko pa ji pomeni družina. Tako so se je pri pogovoru pridružili brat Janez, nečakinja Teja in svakinja Tadeja. Z njo pa je prišla tudi nekdanja sotekmovalka v Zadovoljni plesni zvezdi Katarina. Kot pravita, ju je nekaj povleklo skupaj. ''Združuje naju pozitivna energija. Plesat hodiva skupaj, kofetkava, enkrat na dan se slišiva,“ pove Katarina, ki je navdušena, da je spoznala Petro. Petrin brat Janez ima same pohvalne besede za svojo sestro: ''Je vedra, polna energije, nasmejana, pa dobra mlajša sestra.“ Kot pove, se pri njej zdaj vse vrti le še okoli plesa in je sploh ne sprašuje več, kam gre, ker je to jasno.

Gregorja Klemenčiča smo obiskali med službenim časom, ko je ravno začel svojo izmeno. Dela kot natakar v kavarni sredi Maribora. Rad ima to delo in rad dela z ljudmi, a njegove ambicije so drugačne. Kot prvo ga čaka matura, saj je to dolg iz preteklosti, ki ga preganja. Ko bo to opravil, pa si želi poskusiti v tujini. Mika ga Dunaj ali pa London, saj tam vidi več možnosti, da bi uspel v gledališču. Osem let je namreč nastopal v amaterskem gledališču, predvsem v muzikalih, ki jih ima od nekdaj rad. Ker pa je tovrstnih predstav v Sloveniji bolj malo, si želi poskusiti zunaj in svoje znanje in talent preveriti na kakšni avdiciji. Če mu pa ne bi uspelo, se vidi tudi v turizmu, saj ga zgodovina in kultura različnih mest zelo zanimata. Sicer pa zdaj ne pleše več toliko, kot je včasih. Rad pa gre plavat ali na kolo, če ni premrzlo, zvečer teče. Uživa življenje, kolikor mu čas dopušča, se druži s prijatelji in s svojimi domačimi.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152