Zadovoljna.si
Ples ogenj

Šport in zdravje

Plesna zvezda na vrelišču

Teja Grapulin
2009-12-16 19:01
0

V plesni dvorani je čutiti napetost. Veliki finale je pred vrati in plesalci Zadovoljne plesne zvezde že čutijo pritisk bližajočega se odločilnega trenutka.

Naše plesno tekmovanje je skoraj pred vreliščem. Začeli smo z desetimi pari, ki so se naučili plesati ča ča ča in se pomerili v četrtfinalnem izboru. Plesali so Petra Z. in Benjamin, Ana in Marko, Nina in Denis, Petra P. in Uroš. Z., Maja in Gregor, Jana in Robi, Valentina in Feri, Katarina in Uroš P., Nuša in Milan ter Jasmina in Boris. Nadaljevalo je šest parov. Zanje je njihova plesna učiteljica Katarina Venturini pripravila nov izziv. Do polfinalnega tekmovanja so se naučili sambe. Strokovna komisija je izbrala tri pare, ki so si zaslužili svoje mesto na zaključni prireditvi.

Za finale še jive

Naše tri pare – Majo in Gregorja, Ano in Robija ter Petro in Milana – smo zmotili na enem zadnjih treningov. Čutiti je, da je odločilni trenutek vse bliže. Hitri jive, zadnja koreografija, ki se je bodo naučili, jim povzroča še kar nekaj težav. A plesni učiteljici Katarini pomaga tudi Peter Majzelj, tako da gredo skupaj skozi posamezne faze plesa. Treba je dodelati vsako podrobnost, saj brez tega celota ne bo prepričljiva.

''Jive je za nas tekmovalce latinskoameriških plesov eden najlažjih plesov, imamo ga najraje in ga najmanj treniramo. Je tehnično manj zahteven ples. Kar pa je težko, je hitrost. Naša koreografija je polna spremenljivih korakov, obrat v eno stran pa takoj v drugo. Pa prehod iz ravnega koraka v brce. Pa še to povezati s partnerjem, verjamem, da je nekoliko teže,“ jim je pojasnila Katarina. Zato so tudi najprej vadili na nekoliko počasnejšo glasbo, ki so jo kasneje stopnjevali.

Kaj pa ča ča ča in samba?

Pare smo že dvakrat premešali, tako da je naključje hotelo, da sta ponovno skupaj Ana in Robi, Maja in Gregor sta skupaj plesala na četrtfinalnem izboru, Petra in Milan pa prvič plešeta v paru. Tako da sta s tega vidika najbrž nekoliko na slabšem kot druga dva, a to ju še toliko bolj motivira. Ča ča ča so tako že vsi nekoliko pozabili in je treba obuditi nekatere korake. Vendar ko zaslišijo znano glasbo, jim gre kar dobro od nog. Sambo pa še vedno obvladajo, kar opazi tudi Katarina. Vsekakor bodo morali dobro odplesati tudi ta dva plesa, saj bo na koncu pomembna ocena, ki jo bo komisija podala za vse tri plese.

Glavno je prijateljstvo

Ples je med sprva popolnimi neznanci stkal prijateljske vezi. Res je, da si vsi želijo glavne nagrade, potovanja v New York, ampak kot poudarjajo, je bila že sama izkušnja nepozabna. In na kaj bodo stavili na velikem finalu? Maja in Gregor: "Mogoče je energija tista, če jo bova znala dati ven v pravem trenutku. In bova zmagala in šla v New York!" Petra in Milan: "Dejva jim vetra, sva si rekla. Petra, dejva jima vetra! Če bo ta veter kaj prinesel, bova pa videla!" Ana in Robi: "Imava dobro kemijo. Pa energijo in eksplozivnost. Pa eno malo presenečenje!" Ni kaj, vsi že nestrpno pričakujemo finale!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133