Zadovoljna.si
plesna zvezda

Šport in zdravje

Trema, žulji in 'švicanje'

Alenka Oldroyd
29. 10. 2009 18.57
5

Zadovoljna plesna zvezda se je v trenutku prelevila v pravo gibanje. Koraki ča ča čaja so prevzeli naše tekmovalke in tekmovalce.

Marinka in Feri, prijatelja za vedno.
Marinka in Feri, prijatelja za vedno.FOTO: Miro Majcen
 To bo prava tekma

Plesna učiteljica Katarina Venturini je bila navdušena: "Neverjetni so in zelo zagnani. V vsakem vidim potencial in že zdaj lahko povem, da bo tekmovanje naporno in neusmiljeno." Dekleta in fantje so se med seboj hitro spoprijateljili in si izmenjali kontakte. "Vsem želim, da bi se dobro odrezali, a zmagal bo samo en par, ki bo odpotoval v New York," je bil zaskrbljen Marko. Ob bučni glasbi smo na prepotenih obrazih videli napete ustnice, ki so štele korake: "En, dva, ča ča ča." Zaporedje slik, gibanje bokov, prestopanje, obrati, naprej in nazaj. Časa za lenarjenje ni bilo, vsak je bil zatopljen v delo in v svoje korake. "Vse, kar sem dosegla, je plod trdega dela. Vedeti morate, da imate vsi enake možnosti za zmago," je naše tekmovalce vzpodbujala Katarina.

Zadovoljni na Facebooku

Razlogov za prijavo na Zadovoljno plesno zvezdo je bilo toliko, kolikor je deklet in fantov. V našo akcijo je ene pripeljala radovednost, druge ljubezen do plesa, tretje odkrita želja po zmagi. Med seboj so se lepo ujeli, pripravljeni so na sodelovanje, izmenjali so si kontakte in na Facebooku so že ustvarili skupino "Zadovoljna plesna zvezda". Pravi užitek jih je bilo opazovati in njihova pozitivna energija se je širila daleč naokoli. Pot, ki jih čaka, pa bo polna žuljev in odpovedovanja, a so, kot so povedali, pripravljeni na vse.

Milan: "Ves svet je moj, ko plešem ča ča ča".
Milan: "Ves svet je moj, ko plešem ča ča ča".FOTO: Miro Majcen

Strokovna podpora

Naši akciji se je pridružila skupina strokovnjakov, ki bodo poskrbeli, da bo vse potekalo kot na pravem plesnem tekmovanju. Brez plesnih čevljev si težko predstavljamo ples, zato smo za pomoč prosili čevljarskega mojstra Ignacija Kordana iz Čevljarstva Peta: "Plesalci so preveč zaposleni s plesom in se ne smejo obremenjevati še s čevlji. Naredil jim bom takšne, da jih bo veselje gledati." Za plesne obleke bo poskrbel modni oblikovalec Matevž Ogorelec: "Pri dizajnu obleke je treba poleg plesalca in plesalke upoštevati tudi okolje, v katerem plešeta. Dvorana v Plesni zvezdi je barvno skladna in tudi luči vaših kamer bodo naredile svoje. Paziti bom moral, da na oblekah ne bo preveč bleščic, saj želimo, da bodo posnetki prijetni za oko. Seveda pa je najbolj pomembno, da se bodo plesalci in plesalke počutili udobno."

Gremo še enkrat od začetka

Brez muje se še čevelj ne obuje, a kar je preveč, je preveč. "Nikoli jim ne zmanjka energije, hočejo še in še. Res so iz pravega testa," nam je zaupala Katarina. Ples povezuje in pomembna je tudi kemija: "Vedno sem si želela imeti soplesalca, pa mi še ni uspelo. Zdaj ga bom končno, upam, dobila," je presrečna Jasmina iz Novega mesta. Le kdo bo njen izbranec? Brez skrbi, na vsa vprašanja bomo dobili odgovore, saj so kamere vsepovsod. Zaskrbljenost, negotovost, morda celo strah spremljajo naše glavne igralce plesnega šova, ki je pred nami. Že prihodnji teden vam zaupamo naslednjo zgodbo.

Jana in Ana med odmorom, ko je treba ujeti sapo.
Jana in Ana med odmorom, ko je treba ujeti sapo.FOTO: Miro Majcen

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314