Zadovoljna.si
Vadba izboljša počutje in dvigne libido.

Šport in zdravje

Prihaja telovadba, ki povečuje libido

N.J.
17. 07. 2012 10.59
1

Splošno znano je, da z redno vadbo poskrbimo ne le za boljšo telesno pripravljenost, temveč tudi za boljše splošno počutje in večjo samozavest. Vse bolj popularna postaja nova oblika vadbe, ki združuje ples in fitnes vadbo in ki naj bi povečevala libido.

Vadba izboljša počutje in dvigne libido.
Vadba izboljša počutje in dvigne libido.FOTO: iStockphoto

Pri novi vadbi, imenovani Sex and Charm, naj bi se predstavnice nežnejšega spola naučile, kako s plesnimi gibi zapeljati moškega. "Gre za mešanico fitnesa, plesa na karibsko in orientalsko glasbo ter korakov tanga," pravi inštruktorica Glemyr Hernandez in dodaja, da je vadba primerna za ženske vseh starosti. Treningi trajajo od 45 do 60 minut in potekajo v skupini, ženske pa so v čevljih z visoko peto. Kot še pojasnjuje, gre pri vadbi Sex and Charm za kombinacijo različnih plesov, kot so salsa, tango in celo trebušni ples. Krepijo se mišice celega telesa, s poudarkom na krepitvi zadnjice, stegen in meč, učvrsti se predel trebuha in zoži pas.

Najprej se je treba naučiti hoje v visokih petah.
Najprej se je treba naučiti hoje v visokih petah. FOTO: iStockphoto

Gib, ki se ga lahko nauči vsaka

"Na treningih se najprej naučimo elegantne hoje v visokih petah, tako da ženska v tovrstnih čevljih ne deluje okorno, temveč zapeljivo, seksi," pojasnjuje Hernandezova. "Treba se je naučiti lepo drseti po parketu, stopati na cela stopala. Roke morajo biti sproščene in ob telesu, tako da se ženska med hojo počuti, kot bi imela krila." Hernandezova je predstavila gib, ki se ga lahko doma nauči vsaka ženska, z malo vaje pa lahko deluje zelo zapeljivo. "Dlani obrnite navzgor in roke počasi dvignite nad glavo, kot bi hoteli z njimi narisati velik krog. Roki počasi spustite za vrat, se z dlanmi pobožajte po telesu in roke sklenite v bližini popka." Da bi bile še bolj zapeljive, lahko med izvajanjem prej omenjenih gibov rahlo pozibavate z boki, še pojasnjuje inštruktorica. "Ti gibi v spalnici pričarajo erotično vzdušje in noben moški se vam ne bo mogel upreti," zagotavlja Hernandezova. "Presenetite ga, ko se uleže v posteljo. Če vam je nerodno, si na obraz nadenite prisrčen nasmešek in takoj vam bo lažje."

Kako vadba vpliva na seks?

Med vadbo se ženska nauči obvladovati svoje telo, izboljša mišični tonus in se počuti bolj samozavestno. Krepijo se mišice medeničnega dna in bokov, ki pri spolnosti igrajo veliko vlogo, gibanje bokov pa je nekaj, kar se mnogim moškim zdi zapeljivo in erotično. Pomembne pri spolnosti so tudi trebušne mišice. Ne samo, da je ženska s čvrstim trebuščkom med seksom običajno bolj sproščena, okrepljene mišice predvsem v spodnjem delu trebuha pomenijo boljšo prekrvavljenost tega predela ter posledično večjo občutljivost in večji užitek.

Zapeljite ga!
Zapeljite ga!FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375