Zadovoljna.si
Lepa Rihanna se že od nekdaj zaveda močnejših bokov in nog.

Šport in zdravje

Rihanna: Raje velika zadnjica kot pa strto srce

A.Ž.
12. 10. 2009 18.55
0

Pevka Rihanna se je ob izidu albuma Good Girl Gone Bad in ob ljubezenskih težavah poslovila od stila pridnega dekleta in se znebila nekaj odvečnih kilogramov. Vas zanima njen recept?

Lepa Rihanna se že od nekdaj zaveda močnejših bokov in nog.
Lepa Rihanna se že od nekdaj zaveda močnejših bokov in nog.FOTO:
Lepotica s čokoladno poltjo ni bila vedno zadovoljna s svojim videzom. Zaradi postave z ozkim pasom in močnejšimi boki je že v svojih najstniških letih težko našla prava oblačila. Njena postava je že od nekdaj veljala za seksapilno in zelo ženstveno, zato se je večkrat znašla na različnih lestvicah najbolj seksi hollywoodskih deklet. Kljub temu si je pevka zaželela svoje telo učvrstiti in izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

Rihannina postava v obliki peščene ure
Rihannina postava v obliki peščene ure FOTO:

Široki boki in velika zadnjica


Najbolj problematičen del njenega telesa so bili boki in zadnjica. Kritike, ki jih je pevka prejela ob svojih nastopih, ko je bila na odru oblečena v seksi kostume, ki so spominjali na spodnje perilo, pa so Rihanno vseeno nekoliko prizadele.

Že od nekdaj sem imela težave zaradi oblike svojega telesa, zato so me tovrstne kritike kljub ignoriranju prizadele. Odločila sem se, da temu naredim konec in se podala v telovadnico. Nisem želela, da namesto o mojem nastopu novinarji pišejo o velikosti moje zadnjice.

Hitra prehrana in sladkarije, ki jih pevka obožuje, so tako hitro romali v smeti. Veliko težje kot čokoladi pa se je Rihanna odpovedala kruhu in testeninam. „Obožujem ogljikove hidrate, vendar sem se začela zavedati, da so ob koncu dneva največji sovražnik. Zaradi boljšega počutja sem se zato začela odpovedovati ogljikovim pregreham.

Lahka ogljikova dieta

Dieta, kjer so ogljikovi hidrati skoraj popolnoma črtani s seznama dovoljenih živil, je veliko bolj zdrava od diet brez maščob. Telo nadomestek ogljikovih hidratov črpa iz drugih živil, zato se na dieti ne počutiš lačnega in prikrajšanega. Poleg tega naj bi prehrambeni načrt deloval veliko hitreje in pokuril več telesne maščobe kot pri preostalih dietah.

Pomembno je, da se pred dieto prepričaš, kako morajo biti obroki razporejeni. Moj trener mi je jasno razložil, da moram pri vsaki dieti paziti tudi na njena navodila. Hrano je potrebno razporediti skozi cel dan, telo pa ne sme občutiti velikanske lakote.

Pevka je z dieto vztrajala pol leta.
Pevka je z dieto vztrajala pol leta. FOTO:

Pomembni nasveti
:

– Telo mora ostati v dobri kondiciji, zato jejte vsake štiri ure,

– ne posegajte po živilih, ki vsebujejo veliko sladkorja (sadni sokovi in slaščice),

 – izbirajte hrano, ki je čim manj obdelana,

– pijte veliko vode, predvsem med obroki. Namesto vode z okusom v njo raje narežite limono, limeto ali drugo sadje,

– ne pozabite na gibanje!

Najtežje sem se odpovedala različnim sendvičem in testeninam. Na mojem krožniku se je znašlo veliko vrst mesa in rib. Še sama nisem verjela, da bo zelenjava lahko nadomestila razne ogljikove hidrate, ki so bili velikokrat na mojem jedilniku.

Ljubezen ali velika zadnjica?

Tudi vadba je bila pri samem programu prehranjevanja še kako pomembna. „Pol leta sem se strogo izogibala ogljikovim hidratom in redno telovadila. Veliko pozornost sem posvetila predvsem ogrevanju, aerobni vadbi in vajam za noge ter zadnjico. Kljub velikemu naporu sem vztrajala. Nekaj kilogramov pa je odpravila tudi kriza pevkine zveze s Chrisom Brownom. „Ljubezenske težave ponavadi stopijo kilograme, vendar jih prav nobenemu ne privoščim. Veliko raje imam zaobljeno rit kot pa strto srce.
Ljubezenske težave ali zaobljena ritka?
Ljubezenske težave ali zaobljena ritka?FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478