Zadovoljna.si
Sarah Jessica Parker

Šport in zdravje

Sarah Jessica Parker: Jem in hujšam!

Z.S.
16. 05. 2010 06.52
1

Igralka Sarah Jessica Parker za svoje telo poskrbi prav vsak dan. Čeprav ji tipične nizko kalorijske diete niso pisane na kožo, je njeno telo vedno brezhibno, koža pa žareča in napeta. Le kako ji to uspeva?

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica ParkerFOTO: Reuters
Predana igralka in mama

Ameriška igralka se je rodila 25. marca 1965 v Ohiu. V družini je bila ena izmed osmih otrok, zato je svojo mladost preživela v zelo skromnih razmerah. Že kot mlado dekle se je pojavila v muzikalu Moje pesmi, moje sanje in se ukvarjala s klasičnim baletom ter petjem. Svojo prvo televizijsko vlogo je dobila leta 1982, ta pa ji je odprla vrata v svet filma. Njeno življenje je zaznamovano z mnogimi filmskimi vlogami, na katere se je vedno dobro pripravila. Sarah namreč velja za izkušeno igralko, ki se svojemu delu posveti v popolni celoti, ko pa se filmske kamere ugasnejo, se posveti svoji družinici; sinu in dvojčicama.

Sarah Jessica Parker in dvojčici
Sarah Jessica Parker in dvojčiciFOTO:
Njen šport je vsakodnevna hoja

Zaradi natrpanega urnika težko najde proste trenutke, poleg tega pa iskreno prizna, da ji stradanje in adrenalinski športi niso pisani na kožo. Veliko raje se v športnih oblačilih poda v park in se posveti svojim otrokom. Od športa prisega na pilates in jogo, medtem, ko se za filmske vloge pripravlja z osebnim trenerjem in v fitnes studiu. Obisk telovadnice nadomesti vsak dan s hojo, ki je postala del njenega vsakdana. Veliko raje kot z avtomobilom, se v trgovino poda kar peš. Če je le možno se izogne uporabi dvigala in izbere stopnice, s tem pa na preprost način skrbi za napeto zadnjico in stegna.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica ParkerFOTO: Reuters
Hrana v porcijah teniške žogice

Tudi porcije, ki se znajdejo na njenem krožniku imajo svojo skrivnost. Vsi obroki, ki jih Sarah zaužije so servirani na manjših krožnikih. To je optična varka za oči, ki ima skoraj neverjetne rezultate. Ob serviranju si pomaga s tenis žogico. Porcija dodatkov, ki jih namreč zaužije ob glavnem obroku, so v velikosti tenis žogice. Skuša se izogniti nezdravim ogljikovim hidratom in jesti večkrat na dan. V šali večkrat doda, da je skoraj cel dan – ko poje en obrok, je že čas za novega.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker FOTO: Reuters


Na njenem jedilniku se znajdejo tudi zdravi prigrizki, kot so jogurt, skuta, oreški in sadje. Namesto gazirane pijače 45-letna igralka raje poseže po vodi ali sokovih s 100% sadnim deležem. Alkoholni pijači se izogiba, če pa se pregreši, je to kozarec penine ali dobrega vina. Ne odpove se niti slaščicam, vendar jih zauživa bolj poredko in v zelo majhnih količinah. Zdrave prehranjevalne navade pa Sarah skuša prenesti tudi na svoje otroke in moža.

Nisem anoreksična!

Čeprav je igralka v zadnjem času izgubila kar zajetno število kilogramov in jo mnogi obtožujejo anoreksije, sama težave s hranjenjem odločno zanika. Nekateri zlobni jeziki so povedali, da naj se bi Sarah med tednom prehranjevala le z zeleno solato, med vikendi pa nažirala s hitro prehrano. Razlog za njene težave naj bi bili zakonski problemi, ki jih Sarah skuša čim bolj prekriti in v medijih o njih ne govori.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416