Zadovoljna.si
Hrana ali seks? Kaj je bilo prej in kaj je boljše?

Šport in zdravje

Mrha suha tud' kuha: Preveri, ali si med nagrajenci!

R.O.
31. 03. 2009 12.58
19

Izžrebali smo pet nagrajencev, ki so nam zaupali recept za svojo najljubšo zdravo jed. To so: Tina Moškon, Urška Pešec, Tjaša Gruden, Jernej Kovač in Ana Stepišnik. Vsi bodo po pošti prejeli knjigo Mrha suha tud' kuha, ki jo je izdala založba Vale Novak.

'Zašejkaj' svojo zadnjico v nov dan!
'Zašejkaj' svojo zadnjico v nov dan!FOTO:

Je sploh kaj boljšega kot nažiranje s sendviči za čvrsto rit? Seveda, oblizovanje nadeva, ki si si ga napacala okoli ust. Mljask!

Vsakdo ima samo eno telo, ki mora zdržati vse življenje. Ni ga dejavnika, ki bi tako močno kot hrana vplival na to, kako dobro in kako dolgo nam bo telo služilo. Če se doslej nisi brigala za to, začni takoj. Vzemi si čas in se poglobi v seznam zdravih živil. Začni uživati v vsem, kar poješ. Stoje in na hitro je lahko kdaj zanimivo pri seksu, pri prehranjevanju pa nikakor ne. Zato lepo ustavi konje, globoko vdihni in si privošči pravi, slastni, noro dobri obrok. Po njem pa ti pripada en 'ta hiter'.

Hudi recepti za lačne punce, ki nočejo več jesti 'svinjarije' in bi rade izgledale božansko, so zbrani v novi knjižni uspešnici Mrha suha tud` kuha. Vrsta kombinacij te bo napolnila s svežo energijo in videla boš, da so kuhinjski lonci lahko prav zabavni.

Ni ga čez hrano! Čez dobro hrano! Ker bi vsi radi zdravi dočakali visoko starost. Zato le pot pod noge in pamet v glavo. Nikomur ti ni treba razlagati, kaj ješ in kako ješ, kdaj ješ in zakaj ješ. To je tvoje življenje in popravnih izpitov ni.

Hrana ali seks? Kaj je bilo prej in kaj je boljše?
Hrana ali seks? Kaj je bilo prej in kaj je boljše?FOTO: iStockphoto

Pravi zajtrk prvakov je sveže sadje. Ko pa imaš čas za bogatejša dopoldanska razvajanja ob koncu tedna, ko ti sadje enostavno ne potegne, pa uživaj v francoski zmešanki, orto sendviču, mega buritu za zajtrk ali nesramno dobri denverski omleti za dva.

PMS ali Priboljški proti Malodušju in Sitnobi. Za pripravo guacamola potrebuješ srednje velik zrel avokado, strok drobno sesekljanega česna, žličko limete in ščepec soli. V skodelici pretlačiš vse sestavine, da nastane grob pire in ponudiš ob mehiški quesadilli, predstavljeni na strani 32.

Mamljive juhe in enolončnice. Prednost juh je v tem, da jih lahko skuhaš v velikem loncu in jih ješ nekaj dni zapored. In kar je še bolje, več časa ti ostane za seks. Sploh pa so juhe že od nekdaj priljubljene v vsaki slovenski kuhinji. Kremna ali bistra, kokošja ali zelenjavna. Komu mar? Da je le dobra!

Naredi si življenje lepo. Uživaj v dobri družbi in zdravi hrani.
Naredi si življenje lepo. Uživaj v dobri družbi in zdravi hrani.FOTO:

Oh, italijanska kuhinja, kako te ljubiva, pravita avtorici nove uspešnice Ko so ti vsi obrnili hrbet zaradi diete z malo OH, te midve nisva zapustili. In te tudi nikoli ne bova! Nikoli in nikdar!. Če v tvoji kuhinji ni polnozrnate moke, je to obžalovanja vredno. Čas je, da zamenjaš svinjarijo, s katero si se hranila doslej, in končno začneš jesti bolje. Z oljčnim oljem ni nič narobe, dokler ga ne pregreješ. Zato je dobro uporabiti kokosovo olje. Morda ga boš res morala kupiti v trgovini z zdravo prehrano, ampak ali ni izlet v tako trgovino boljši od izleta na urgenco?

Nagrajenci Tina Moškon, Urška Pešec, Tjaša Gruden, Jernej Kovač in Ana Stepišnik bodo po pošti prejeli knjigo Mrha suha tud' kuha, ki jo je izdala Založba Vale Novak.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478