Zadovoljna.si
Perfect abs and thighs with K-bands

Šport

Hollywoodska vadba osvaja Slovenke

Saša Osolnik
12. 10. 2012 15.12
2

Vadba z uporabo posebnih elastik je zasvojila že veliko znanih obrazov, med drugim se je nad njo navdušila tudi manekenka Marisa Miller, ki z njo ohranja svojo angelsko postavo. Da pa je tovrstna oblika rekreacije primerna tudi za navadne smrtnike in ljudi z različnimi razponi fizične pripravljenosti, nam je dokazal profesionalni osebni trener Primož Raspotnik, ki je vadbo z imenom Perfect abs and thighs with K-bands pripeljal tudi v Slovenijo.

Osebni trener Primož Raspotnik in njegova varovanka ter bodoča fitnes inštruktorica Špela Vajda.
Osebni trener Primož Raspotnik in njegova varovanka ter bodoča fitnes inštruktorica Špela Vajda.FOTO: Damjan Žibert
Zakaj je vadba z elastikami tako uspešna?

»K-bands so posebne kinetične elastike, ki omogočajo mišični targeting ali lokalno oblikovanje mišice. Vadba je namenjena predvsem oblikovanju zadnjice, nog in trupa, z njo pa krepimo tudi druge mišične skupine,« nam je zaupal profesionalni trener Primož Raspotnik. Elastike so pred prodorom v svet vodenih vadb veljale za obvezen pripomoček profesionalnih športnikov, kjer so jih uporabljali tako atleti kot košarkarji, pred približno letom dni pa je bil izdelek predstavljen tudi širši množici ljudi. Vadba s K-bands elastikami je primerna tako za moško kot žensko populacijo, njena jakost pa je odvisna od elastike, ki si jo vadeči izbere. Na voljo je več težavnostnih stopenj, od tiste najbolj osnovne, ki je primerna za začetnike, in vse do jakosti, ki bo preizkusila mejo naše zmogljivosti. Ker vadba od človeka ne zahteva pretirane motorike in občutka za ritem, so se nad njo navdušili tudi največji skeptiki, najprej pa je osvojila Američane. Danes na opisano vadbo stavijo tudi številni znani obrazi, med katerimi je tudi Marisa Miller, manekenka, ki je s svojim popolnim telesom zadovoljila visoke kriterije modne hiše Victoria’s Secret in se večkrat pojavila v posebni izdaji priznane revije Sports Illustrated.

Angelsko telo manekenke Marise Miller
Angelsko telo manekenke Marise Miller FOTO: Reuters
Z elastikami učinkovito nad celulit

Zelo preprosta je tudi sama nastavitev kinetičnih elastik. »Povoj nastavimo malenkost nad kolenom in pritrdimo elastike. Daljša spredaj in krajša zadaj. Celoten postopek namestitve traja od 10 do 15 sekund,« je razložil Raspotnik in pred kamero povabil simpatično Špelo Vajda, bodočo fitnes inštruktorico, ki se je pred dobrim letom in pol dokončno odločila, da bo skrb za svoje telo in zdravje vzela v svoje roke. Z redno vadbo in zdravo prehrano je pod okriljem Raspotnika izgubila 26 kilogramov, danes pa si brez gibanja ne prestavlja svojega vsakdana. »Fitnes in šport sta zdaj spet prišla v mojo kri in brez treningov si življenja ne predstavljam,« nam je zaupala simpatična športna navdušenka, ki se je med drugim prav tako navdušila nad predstavljeno vadbo Perfect abs and thighs with K-bands. »To je odlična vadba za vse, ki želijo začutiti tudi tiste mišice, za katere sploh nisem vedela, da obstajajo,« je povedala v smehu in dodala, da so spremembe vidne na celotnem telesu, najbolj pa na področju nog in zadnjice. Vadba z elastikami jo je zasvojila predvsem zaradi zmanjšanja pomarančne kože, prav tako pa ji ugaja, da jo lahko z izbiro elastik prilagodi svojim zmogljivostim, zato nikoli ni bojazni, da pri sami vadbi ne bi imela možnosti napredovanja.

Preprosta vadba z maksimalnim učinkom

Z Raspotnikom sta tako pred katero pokazala nekaj osnovnih vaj, ki jih lahko izvajamo s kinetičnimi elastikami. Vaje so različne, od najbolj osnovnih, kot je izpadni korak, in do zahtevnejših. »Vsaka vaja se z elastikami še pospeši, prav tako se izboljša sama obremenitev,« je ob prvem sklopu vaje povedal Raspotnik, nato pa sta s Špelo pokazala še serijo izolacijskih vaj, ki se izvajajo na tleh. Namenjene so oblikovanju zadnjice in nog. Na koncu je sledil še izsek serije vaj, namenjene učvrstitvi trebušnih mišic in stabilizaciji trupa. Več v videu!

Vadba z elastikami je primerna tako za moške kot tudi za ženske vseh generacij in fizične pripravljenosti.
Vadba z elastikami je primerna tako za moške kot tudi za ženske vseh generacij in fizične pripravljenosti.FOTO: Damjan Žibert


 

Spremljajte nas na Facebooku

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478