Zadovoljna.si
Je sploh kaj lepšega kot sproščen klepet po napornem treningu?

Šport in zdravje

'Ne gremo še domov!'

Alenka Oldroyd
04. 11. 2009 18.35
0

Led je prebit, sproščenost je vse večja. Plesalke in plesalci so si že zlezli pod kožo in tekme za New York skoraj nihče več ne omenja. Je to strah, negotovost ali pa iskrena želja po druženju, plesu, prijateljstvu?

"Natančni pogledi, obrati, gibanje, ravnotežje, vzdržljivost! To so naši atributi," ponosno povedo plesalke.
"Natančni pogledi, obrati, gibanje, ravnotežje, vzdržljivost! To so naši atributi," ponosno povedo plesalke.FOTO:

Veselje na plesnem parketu

Plesna učiteljica Katarina Venturini je predstavila novo koreografijo. “Noro, kako dobro pleše,” je bilo slišati vzdihe priznanja iz ozadja. A pot do odličnosti je bila dolga in naporna: “V času, ko sem bila vrhunska plesalka in sem plesala z Andrejem Škufco, sem redno trenirala, tudi večkrat na dan. In vedno, ko sva izpustila kakšen trening, nama je  trener Fredi Novak rekel, da je ta dan izgubljen,” je povedala Katarina in dodala: "Naša koreografija, ki je dolga približno minuto, je na začetku sestavljena iz najpreprostejših, osnovnih ča ča ča korakov in se zelo hitro nadaljuje v zahtevnejše, s kompleksnim ritmom. Pri teh je potrebno imeti dober občutek za svoje telo, ritem, partnerja, prostor, orientacijo in seveda dobre motorične sposobnosti, kot so koordinacija, hitrost, ravnotežje, vzdržljivost, gibljivost in moč."

Na parketu je v prvi vrsti ples, med odmorom pa se je zbrana družba odpravila v bližnji lokal. Plesalka Katarina je bila najbolj zgovorna: “Z vseh vetrov smo se zbrali, druži nas veselje do plesa, kavica pa se po napornem treningu več kot prileže.” Seveda pa tudi med odmorom ne gre brez plesa in Feri je navdušen nad novo koreografijo: “Moja plesalka zelo dobro pleše, meni še malo manjka. Nič hudega, bom še bolj treniral in še več ur preživel v Plesni zvezdi.”

Je sploh kaj lepšega kot sproščen klepet po napornem treningu?
Je sploh kaj lepšega kot sproščen klepet po napornem treningu?FOTO:

Vzemite si čas zase

Dandanes vlada prepričanje, da si vedno težje privoščimo kaj sproščujočega, a vedno obstaja rešitev. Samo poglejte naše plesne navdušence, ki redno hodijo na vaje in jih nič ne ustavi. Vse kaže, da so si znali postaviti prioritete in postali so vladarji svojega časa, spremenili so star življenjski slog in pripravljeni so se celo odpovedati nekaterim razvadam. “Zadovoljna plesna zvezda je zame na prvem mestu in če bo treba, bom vzel dopust. Na nobeni vaji ne smem manjkati,” nam je zaupal Robi, ki se v Ljubljano pripelje iz Velenja.

"Tekmovalcem, ki jih zdaj že lahko imenujem plesalci, gre zelo dobro. Na skupinskih treningih so pokazali zelo veliko željo. Bili so disciplinirani, koncentrirani, željni učenja. Vse kar sem jim povedala, so sprejeli z odprtimi rokami in na moje presenečenje neumorno želeli še večkrat preplesati celotno koreografijo," je bila nad novimi varovanci navdušena plesna mojstrica Katarina Venturini.

Na plesnem parketu se, na veliko presenečenje deklet, zelo dobro znajdejo tudi fantje.
Na plesnem parketu se, na veliko presenečenje deklet, zelo dobro znajdejo tudi fantje.FOTO:

New York je še vedno v igri

Novi plesni koraki so še razlog več, da je želja po vajah vedno večja. “Največ težav mi povzročajo obrati, pa leva in desna noga, tudi roke soplesalke neprestano iščem. Vse je tako hitro,“ vzklikajo drug čez drugega plesalci, ko jih je Katarina povabila na plesišče. Dekleta so pomagala z navijanjem, vzklikanjem, aplauzom. “Naši fantje so najboljši,”so se strinjala. Vseeno pa je bilo čutiti rahlo napetost, ko je glasba utihnila in je Katarina spregovorila o bližajočem se tekmovanju: “Pomembno je vse, ne le koraki. Bodite takšni, kot ste. Ne razmišljajte, kako se boste obrnili, kam gledali ali kako boste izvedli posamezno sliko. Tako dobro se morate naučiti koreografijo, da o njej sploh ne boste več razmišljali. 150-odstotni morate biti na vaji, da boste brezskrbni in 100-odstotni na izboru.” Lepa popotnica za naše prijatelje, ni kaj. In če to reče večkratna svetovna prvakinja v latinsko ameriških in standardnih plesih, bo že držalo. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314