Zadovoljna.si
Nike nedrčki

Šport in zdravje

Športni nedrček ali povešene prsi

Z.K.
25. 01. 2011 17.20
0

Naložba v dober športen nedrček je bolj pomembna, kot si morda mislite. Je nepogrešljiv kos pri ženskah, ki se ukvarjajo s športom. Nenošenje tovrstnega nedrčka lahko povzroči nepopravljivo škodo vašim prsim.

Nike
NikeFOTO:

Brez nedrčka ne gre!

Mnoge ženske zmotno menijo, da imajo v prsih poleg maščobnega tkiva tudi mišice. Edina opora so tako imenovani 'cooperjevi' ligamenti. Kadar prsi niso primerno podprte, se ligamenti raztegnejo, rezultat pa so povešene prsi. Raziskave so pokazale, da kar 73 odstotkov žensk med vadbo ne nosi športnega nedrčka. Z običajnim nedrčkom se premikanje prsi v zmanjša za 38 odstotkov, medtem, ko se s primernim nedrčkov zmanjša za kar 74 odstotkov. Ženske z manjšim oprsjem pogosto menijo, da ne potrebujejo dodatne opore. To seveda ne drži, saj se tudi tistim s košarico A, prsi premikajo do 40 milimetrov od naravnega položaja. Velike prsi pa se premikajo vse do 90 milimetrov.

Nike
NikeFOTO:

Izberite pravega!

Športni nedrček ne nudi opore le oprsju, temveč tudi enakomerno razporedi težo in zmanjša obremenjenost hrbta. Bistvenega pomena je tudi tip nedrčka, ki ga izberete na podlagi aktivnosti, ki jo izvajate. Za tek denimo potrebujete bolj okrepljen nedrček, medtem, ko za manj intenzivno lahko izberete manj okrepljen nedrček. Prav tako poskrbite, da se vam dobro prilega in nudi pravo oporo. Kadar prsi skačejo v vse strani, nedrček po vsej verjetnosti ni primeren, saj mora biti premikanje minimalno.

Nike nedrčki
Nike nedrčkiFOTO: Nike

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478