Zadovoljna.si
Noge v postelji

Šport in zdravje

Ste vstali z levo nogo?

A.O.
2009-11-17 18:57
2

Vrsta pregovorov je povezana z našim počutjem, včasih tudi z usodo in če smo vraževerni in verjamemo vsemu, lahko ta lastnost postane prava nočna mora. Poglejmo, kaj lahko storimo, da bo naše življenje bolj enostavno in da bomo v njem še bolj uživali.

Začnimo nov dan že  večer prej

Včasih se nam zdi, da nas le noč loči od dneva, ki bo poln težav in negativnih izkušenj. Kriva je lahko že črna mačka, ki nam je na poti iz službe prečkala pot, razbit kozarec ali kakšna druga vraža. Vsak dan je poln dogodkov, na katere lahko vplivamo in določimo pot dogajanja, pa tudi takšnih, ki jih ne moremo spremeniti. Veliko lahko naredite že zvečer, ko poskrbite za oblačila, ki jih boste oblekli zjutraj ali pa se pozanimate, če se obetajo takšne vremenske spremembe, ki bi lahko vplivale na promet v jutranji konici.Med tem večernim ritualom lahko uporabite tehnike vizualizacije, ko si v mislih predstavljate, kakšen bi lahko bil dan, ki je pred vami. Sproščeno pomislite, kaj bi radi počeli, da vzbudite pozitivne občutke. Ko ugotovite, da vam misli uhajajo k obveznostim, ki se vam zdijo prevelike, si zamislite najboljšo pot, ki bi vas pripeljala do cilja.

Seznam opravil

Ljudje se med seboj razlikujemo tudi po delovnih navadah. Eni so natančni in živijo v skladu s pravili, ki si jih določijo, drugi se z ustaljenimi navadami ne obremenjujejo preveč in delajo bolj po občutku. Če ste dosledni pri doseganju zastavljenih ciljev in si opravke redno beležite, bi bilo smiselno postaviti seznam na vidno mesto, kjer bi imeli neprestano vpogled na opravljeno delo. Tak sistem pri “redoljubih” vzbuja prijetne občutke, ki jih je dobro negovati, saj zagotavljajo dodatno motivacijo pri delu. V nasprotnem primeru, če nimate izdelanega sistema, ki vam lajša delo, poznavalci svetujejo, da se vseeno navadite na osnovni red in prioritetni seznam opravil. Sprva boste verjetno imeli težave, a kmalu boste ugotovili, da vam ta majhna navada precej olajša življenje.

Ne lovite zadnjih minut

Navadite se začeti dan pol ure prej, kot ste bili vajeni doslej. Ta sprememba v življenju zahteva določeno odrekanje, a čez čas boste z veseljem ugotovili, da pozitivno vpliva na vaše počutje, zdravje in odnos do življenja. Neverjetno, kaj vse lahko postorite v kratkem času pred odhodom na delo: prelistate časopis, zalijete rože, naredite nekaj razgibalnih vaj, popijete skodelico kave ali čaja in si privoščite zajtrk. Lahko verjamete, da si z umirjenim začetkom dneva postavite temelj za uspešen in še lepši dan. Ne glede na to, kakšen tempo dneva vas čaka, lahko z jutranjim ritualom vplivate na potek dogodkov, ki so pred vami. Vzemite si čas in bodite gospodar svojega časa.

Sprehodite se v službo

Seveda si jutranjega sprehoda marsikdo med nami ne more privoščiti, pa vendar obstaja kar nekaj načinov, kako osvojiti to navado. Če parkiramo avto nekoliko ulic stran od našega delovnega mesta, lahko poskrbimo za zanimiv začetek dneva. Hoja nam požene kri po žilah in adrenalin naredi svoje. Na delovno mesto bomo prišli sveži, ogreti in pripravljeni na nove izzive. Seveda ne gre pretiravati, glavo pokonci in pot pod noge. Prav verjetno pa je, da bo ta jutranja navada postala priljubljena in vam bo zlezla pod kožo.
Vsaka sprememba, za katero se odločimo, zahteva dodatno energijo in napor. To so teki na dolge proge, ki hitrih rezultatov ne zagotavljajo. Bodimo strpni in vztrajni in vedno imejmo pred očmi zastavljeni cilj, ki ga želimo doseči. Samo predstavljate si lahko, kako dobro se bomo počutili, ko se nam bo življenje občutno izboljšalo in bo spremembo opazila tudi naša okolica.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152