Zadovoljna.si
... in takrat prileti Aleš!

Šport in zdravje

Tamarin dnevnik hujšanja: Grešila z Janom Plestenjakom

Tamara Pirih
19. 01. 2009 12.58
3

Trimesečna akcija Hujšajmo skupaj, ki se je začela 5. januarja, je v polnem teku. S petimi nagrajenkami pridno telovadi in se poti tudi naša novinarka Tamara Pirih. Svoje občutke, misli, vzpone in padce pridno zapisuje v svoj dnevnik, ki ga odpira tudi bralkam in bralcem zadovoljna.si.

... in takrat prileti Aleš!
... in takrat prileti Aleš!FOTO: Dare Čekeliš

V trenutku me mine apetit

Kuhanje sobotnega kosila je zame bolj naporno kot kdaj koli. Okrog mene se širijo dišave, ki vzbujajo grešne misli. Kaj me briga hujšanje! Danes bom zmazala to kosilo do konca, pa še tisto, kar bo pustila hčerka, bom pospravila namesto psa. Tako je pri nas v navadi in res ne vem, zakaj bi zdaj morali zastaviti drugače. Navada je pač železna srajca. Moj pogled na puranove zrezke v smetanovi omaki z gobicami in krompir postaja čedalje bolj lačen, novoletni sklepi o spremembi življenjskega sloga bledijo. Z družino sedim pred obloženo mizo, v rokah držim hrustljavo belo žemljo, da jo namočim v dišečo kalorično bombo, ki sem si jo pripravila na krožnik. Iz transa, v kakršnega po navadi padem tik pred slastnim obrokom, me zdrami zvok mobitela. Ups, le kdo se je v tem veličastnem trenutku spomnil name? Sporočilo je zame kot hladen tuš. Moj trener Aleš me prijazno sprašuje, ali je vse v redu z menoj. V trenutku me mine apetit. Fido mi je hvaležen za bogato porcijo, jaz pa komaj spravim vase tistih nekaj grižljajev pustih puranjih prsi, ki sem si jih pripravila med kuhanjem kosila, a sem nanje hote pozabila. Zvečer sem spet polna optimizma, potiho se zahvaljujem trenerju, ker se je spomnil name tik pred mastnim dejanjem.

Majica ni dovolj mokra

Moja majica še ni dovolj mokra?!
Moja majica še ni dovolj mokra?!FOTO: Dare Čekeliš

Če sem prvi teden na fitnesu še verjela, da bom zmogla takšno mučenje, zdaj že močno dvomim. Naši trenerji Aleš, Anže in Mitja so hudo pospešili tempo. Postajajo pravi rabini brez trohice usmiljenja za svoje uboge mučenice. Le kako je lahko Alenka Godec tako navdušena nad svojim trenerjem Anžetom? Vsak lahko vidi, da se je tip res izkazal pri klesanju njene postave, vprašanje pa je, koliko pelina je revica morala požreti za tak rezultat. Že tako me Aleš goni kot kravo, vmes pa pride Anže in pravi, da še nimam dovolj mokre majice. V tem trenutku bi mu prav privoščila, da bi bil on moker pod nosom. Ker bi se krvavo useknil.
Med puncami se sprehaja tudi Robert, ki nam je pripravil individualne jedilnike, poleg tega je nekakšen Big Brother te shujševalne akcije. Ker je tudi sam osebni trener, se strokovno pomenkuje z našimi rabini glede nas. Med gonjenjem kolesa se želi pogovarjati z nami, češ da je to dobro za nas. Seveda, rad bi, da spustimo dušo in jo prodamo njemu. A je hudič ali kaj?

Masaža namesto hrane

So mi usojeni ptičji obroki?
So mi usojeni ptičji obroki?FOTO: Dare Čekeliš

Strokovnjak za NLP Marko me že na začetku terapije opozori, da sem nazadnje v dnevniku nekaj narobe zapisala. To ni psihoterapija, to je NLP!! A samo to? Sem se že ustrašila, da mi je zameril kaj drugega. Mislim, da sem ga kar precej opravljala. Tokrat ga pa ne bom. Ker me je med drugim razveselil s štirimi pravili: Ko ste lačni, jejte! Jejte, kar hočete! Jejte zavestno! Ko mislite, da ste siti, nehajte! Pove tudi, da okus po hrani spodbuja apetit, zato si je dobro čim večkrat oprati zobe. Punce povedo, da si takrat, kadar je lakota prehuda, pomagajo s sprehodi, Marija pa pravi, da je učinkovita tudi kakšna fina masaža.

Lahko bi omilila plinsko krizo

Ta teden delava skupaj s prijateljico, ki mi kuha samo najboljše – od telečje pljučne pečenke do jote. Zanjo je značilno, da obeduje najmanj petkrat na dan, njeni obroki pa so ptičji (temu primerna je tudi teža, ki se po mojem mnenju vrti tam okrog 45 kilogramov), zato se nekako tudi sama prilagodim tako minimalnim porcijam. Ko naju na kosilo povabi njena prijateljica, ki je seveda seznanjena z mojim strogim jedilnikom, spoznam kvinojo. Izjemno okusna zadeva, po kateri se čistiš kot vidra … Ni čudno, da zvečer na poti domov skoraj povozim našega raperja Klemna Klemna, saj sem polno zaposlena z drugimi rečmi. Tako na veliko namreč proizvajam, da bi lahko omilila celo plinsko krizo.

Buteljka vina namesto večerje

Danes mi sploh ni do hrane. Potrudim se pojesti toliko, kot je treba. Pa se ne počutim slabo. Samo s prijateljico zvečer pričakujeva prijatelja, ki nama veliko pomeni. Povrhu pa je čeden ko satan! To je Jan Plestenjak. Skupaj smo začenjali kariero. On je uspel, midve pa (še) ne, a naju kljub temu ni nikoli pozabil, zatajil. S seboj prinese buteljko sladkega traminca, ki ga ne bi smela piti … A tokrat se ne morem zadržati. Z vinom, ki ga nalije Jan, nazdravimo njegovemu novemu albumu, moji novi življenjski poti, prijateljičini sveži ljubezni … Prisluhnemo njegovemu najnovejšemu dvojnemu albumu, srkamo opojno vino, obujamo spomine … Zavedam se, da bi namesto vina morala piti vodo. Zavedam se, da grešim. A imam olajševalno okoliščino! Lepo vas prosim, povejte mi! Poznate katero, ki ne bi grešila z Janom Plestenjakom?!

Le katera ne bi grešila z Janom?
Le katera ne bi grešila z Janom?FOTO:


  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478