Zadovoljna.si
Do lepega telesa z domačimi vajami.

Šport

Vadba: uporabite kuhinjski pult, stopnice, stol in metlo

Z.K
19. 02. 2015 08.09
4

Za uspešno in učinkovito vadbo niso potrebni dragi pripomočki ali obisk fitnesa. Zelo dobro se lahko razgibamo tudi z uporabo predmetov, ki jih najdemo v vsakem domu. Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo pokazali, da so lahko tudi kuhinjski pult, stol, stopnice in celo metla dobri rekviziti za vadbo.

Hop na stopnice!
Hop na stopnice!FOTO:

Imate stopnice? Uporabite jih!

Na predmete v stanovanju le redko gledamo kot na telovadne pripomočke, s katerimi lahko ohranjamo svoje telo gibčno in čvrsto. To je seveda zmotno, saj jih z malo domišljije brez težav uporabimo za oblikovanje telesa. Če imate v stanovanju oziroma hiši stopnico ali več, jih zagotovo uporabite ter na ta način dvignite svoj srčni utrip. Tecite po stopnicah gor in dol vsaj tri minute. Pazite, da na njih ni nikakršnih ovir, in se tako izognite morebitnemu padcu.

Kuhinjski pult kot telovadno orodje

Položite dlani na rob kuhinjskega pulta, stopite na prste in se z vzravnanim telesom približajte pultu, kot bi želeli izvesti sklece, ter se dvigajte gor in dol. Poskrbite, da se s prsnim košem ob vsakem spustu dotaknete pulta. Ramena naj bodo spuščena, na pultu pa naj ne bo mamljive hrane, ki bi vas motila in spravila v skušnjavo. Vajo na pultu ponovite 15-krat.

Kuhinjski pult ali posteljo lahko uporabite kot oporo.
Kuhinjski pult ali posteljo lahko uporabite kot oporo. FOTO:

Tudi stol je lahko uporaben

Namesto da bi na stolu sedeli, ga lahko uporabite kot telovadni pripomoček in z njim utrdite zadnjico. S hrbtnim delom stol postavite ob steno, vi pa lezite na tla in noge položite na rob stola. Dvignite boke in pri tem izdihnite, zadnjične mišice pa naj bodo napete. Ko se spuščate, počasi izdihnite. Vaja je dobra za noge in zadnjico. Naredite 20 ponovitev.

Počepi z metlo

V roke vzemite metlo in jo tesno zagrabite z obema rokama. Dvignite jo nad glavo, z rokami ob ušesih in s spuščenimi rameni. Stopite v širino bokov in težo prenesite na pete. Počasi počepnite, ob tem štejte do štiri in se zopet dvignite. Pomembno je, da zadnjico ob počepu porinete navzven.

Izpadni korak s kuhinjsko krpo

Potrebujete kuhinjsko krpo ali drsečo copato. V stoječem položaju desno nogo položite na izbrani predmet, torej krpo ali copato. Teža naj bo na levi nogi, ki je v tem primeru stabilna. Počepnite in pri tem izdihnite ter iztegnite desno nogo vstran. Z vzdihom se dvignite nazaj v stoječi položaj, drugi gib pa izvedite tako, da desno nogo spustite v izpadni korak. Zopet izdihnite in vdihnite, ko se vrnete v začetni položaj. Naredite 12 ponovitev z levo nogo in zatem še 12 z desno.

Do lepega telesa z domačimi vajami.
Do lepega telesa z domačimi vajami.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314