Zadovoljna.si
Glasbenik P. Diddy se lahko pohvali z lastno linijo oblačil Sean John, ki je priljubljena po vsem svetu.

Šport in zdravje

VIDEO: Modne zapovedi hip hopa

Mateja Ropoša
09. 06. 2008 09.10
0

Če želite biti oblečeni po zadnji hip hop modi, sledite velikim imenom glasbene industrije, ki postavljajo nove trende. Če nimate tako globoke denarnice, pa ostanite zvesti večni trenirki in jo popestrite z modnimi dodatki.

Janet Jackson se še kako zaveda, da samo petje ni dovolj. Plesna koreografija je skoraj enako pomembna kot vokal, zraven pa sodijo tudi seksi oblačila.
Janet Jackson se še kako zaveda, da samo petje ni dovolj. Plesna koreografija je skoraj enako pomembna kot vokal, zraven pa sodijo tudi seksi oblačila.FOTO: Reuters

Široke hlače, razvlečena majica in superge. To so bili nekdaj glavni kosi garderobe, ki jih je moral imeti vsak plesalec hip hopa. Danes je moda, ki jo narekuje hip hop, povsem drugačna, predvsem pa nudi paleto možnosti, v kateri so trgovci hitro našli svojo tržno nišo. Hip hop oblačila so dandanes namreč najbolje prodajani tekstilni izdelki na svetu, hkrati pa so izjemno draga. Nosilci novih modnih zapovedi so glasbeni izvajalci.

Glasbenik P. Diddy se lahko pohvali z lastno linijo oblačil Sean John, ki je priljubljena po vsem svetu.
Glasbenik P. Diddy se lahko pohvali z lastno linijo oblačil Sean John, ki je priljubljena po vsem svetu.FOTO: Reuters

Nekateri med njimi so ustanovili celo svoje znamke oblačil, na katerih se bleščijo njihova imena. Lastno linijo oblačil in ostalih modnih dodatkov nosijo v svojih videospotih, te smernice pa skušajo posnemati vsi, ki so hip hop sprejeli kot način življenja.

Justin Timberlake in Timbaland sta tudi v modnem smislu veliki hip hop ikoni.
Justin Timberlake in Timbaland sta tudi v modnem smislu veliki hip hop ikoni.FOTO: Reuters

Pa pri nas? Razen redkih izjem, ki prisegajo na prestižna oblačila velikih zvezd, so v ospredju raznorazne hip hop trenirke, ki jih plesalci in plesalke popestrijo z različnimi modnimi dodatki. Piko na i namreč dajo rokavičke, kapice in nepogrešljiv make-up. V videu razkrivamo modne trende, ki smo jim bili priča na letošnjem državnem prvenstvu.

Slovenska koreografa in plesalca Željko Božič in Azra Selimanovič imata pri nas vodilno trgovino s hip hop oblačili.
Slovenska koreografa in plesalca Željko Božič in Azra Selimanovič imata pri nas vodilno trgovino s hip hop oblačili.FOTO: Polona Pirc

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404