Zadovoljna.si
Do lepega trebuha z žogo.

Šport in zdravje

Enostavno do popolnega telesa

K.B.
01. 12. 2009 19.18
0

Pilates, hitra hoja in tek so samo nekatere vadbe, s katerimi lahko zanesljivo in v kratkem času spravite svoje telo v formo. Ponujamo vam nekaj informacij, ki jih, preden začnete z vadbo, morate poznati.

Do lepega trebuha z žogo.
Do lepega trebuha z žogo.FOTO: iStockphoto

Tek
Ta fizična aktivnost je vedno bila in bo eden izmed najboljših načinov, da se rešite odvečnih kilogramov. Med drugim je tek tudi najbolj naraven način telovadbe. Zelo pomembna pa je hitrost teka, zato prvih nekaj minut tecite hitro, po določenem času pa tempo upočasnite.

Žoga za zimske dni
Raziskave so pokazale, da so vaje za trebušne mišice veliko bolj učinkovite, če pri vadbi uporabljate žogo, ki jo sicer uporabljamo pri pilatesu. Zimsko obdobje je idealno za vaje, ki jih lahko izvajate na tleh dnevne sobe, saj se na ta način  izognete nizkim zunanjim temperaturam.  

Hitra hoja
Svoje telo lahko spravite v formo tudi s hojo. Če vaša služba ni pretirano daleč, denimo v drugem mestu, se namesto z avtom, na delo odpravite peš. Druga možnost je tudi ta, da avta ne parkirate pred vrati, temveč kakšen kilometer stran in se do službe sprehodite. Poleg tega, da je hitra hoja dober način za pridobitev kondicije, odlično deluje na psihološko in čustevno stanje organizma, saj vam zjutraj dodobra zbistri glavo. Na ta način boste bolše rezultate dosegali tudi v službi.

Ne le roke, hvaležen vam bo tudi vaš metabolizem.
Ne le roke, hvaležen vam bo tudi vaš metabolizem.FOTO: iStockphoto

Uteži za roke
Poleg teka in hitre hoje si lahko pomagate tudi z utežmi. Tudi če menite, da to ni za vas, temveč za vašega moškega, poskusite, saj le ena vadba dviganja uteži na dan pospeši metabolizem. V primeru, da uteži uporabljate prvič, s težo uteži ne pretiravajte, saj vas bodo naslednji dan bolele mišice. Vadbe se lotite zmerno in počasi. Poleg lepo oblikovanih rok, boste veliko naredili tudi za vašo hitro presnovo.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493