Zadovoljna.si
vitamini

Šport in zdravje

Z vitamini v boj s kilogrami!

Z.K.
06. 12. 2011 16.06
0

Vitamini imajo v boju z odvečnimi kilogrami veliko vlogo, vendar se to ne nanaša na različne vitaminske tablete, s katerimi bi lahko po hitri poti izgubili kilograme. Govorimo o uživanju hrane, ki je bogata z vitamini in vam omogoči najbolj varen in zanesljiv način hujšanja. Preberite, kateri so bistveni vitamini in kje se nahajajo ter hujšajte na zdrav način!

vitamini
vitaminiFOTO:

mleko
mleko FOTO:

Vitamin B2 pomaga pri pravilnem delovanju ščitnice in metabolizmu, ki pripomore k boljšemu porabljanju kalorij. Med živila, obogatena s tem vitaminom, sodijo mleko, jajca, mandlji, sir in zelena listnata zelenjava.

Tudi vitamin B3 pomaga pri pravilnem delovanju ščitnice ter uravnava raven sladkorja v krvi. Med hrano, ki vsebuje ta vitamin, sodijo piščančje in puranje meso, tuna, jajca, losos, ječmen, oves, sir, suho sadje in rjavi riž.

Vitamin B5 pomaga telesu, da porablja maščobo za energijo, namesto da bi v ta namen 'kurilo' mišice. Vsebujejo ga predvsem perutnina, jajca, oreščki, pšenica, fižol, oves, ječmen in zelena zelenjava.

Kot vitamin B2 tudi vitamin B6 pomaga pri uravnavanju delovanja ščitnice in boljšem delovanju metabolizma. V ta namen uživajte govedino, perutnino, jajca, sardine, skuše, suho sadje, zelje, rjav riž, banane, avokado in pšenične otrobe.

Znano je, da je vitamin C eden izmed najpomembnejših antioksidantev. Prav tako na telo deluje blagodejno na več načinov. Pomaga pa tudi pri pretvarjanju glukoze v energijo. Med hrano, obogateno z vitaminom C, sodijo brokoli, zelena paprika, črni ribez, kivi, limone, pomaranče, jagode in zelje.
 

Zdrava hrana
Zdrava hranaFOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413