Jogurt je odličen vir proteinov in kalcija. Ker pa vsebuje veliko beljakovin, vitamina A in B, veliko kalcija in fosforja, je uporaben tudi za zdravljenje glivičnih okužb.
Zanimivo je, da na Kavkazu in Balkanu, v Sredozemlju in v Indiji jogurta ne jedo toliko zaradi njegovih zdravilnih lastnosti. Pri kuhi ga namreč uporabljajo kot odličen dodatek za pripravo mnogih jedi.
Pestra izbira
Poznamo več vrst jogurta, tekoči ali čvrsti jogurt (oba sta lahko navadna ali sadna) in aromatiziran tekoči oziroma čvrsti jogurt. Če imate težave s prebavo, pa boste izbrali probiotični jogurt, ki vsebujejo zdravilne bakterije.
Proti ustnemu zadahu
Japonski raziskovalci so odkrili, da je jogurt učinkovito sredstvo proti kvarjenju zob. Dobrodejno deluje na celotno ustno votlino in grlo, poleg tega pa pomaga tudi proti neprijetnemu ustnemu zadahu in zmanjšuje obloge iz ostankov hrane na zobeh.
Maska iz medu in jogurta
Za pripravo maske potrebujete žlico medu, ki jo zmešate z žlico polnomastnega jogurta. Zmes nanesite na očiščen obraz. Po dvajsetih minutah maso sperite z obraza s toplo vodo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV