Zadovoljna.si
Za Dijano in Gašperjem je že naporna pot treningov. Vendar sta dokazala, da je z vztrajnostjo vse mogoče.

Šport in zdravje

'Za novo leto bom grešila!'

S.O.
28. 12. 2009 19.14
0

Dijana kljub prazničnim dnem še vedno pridno obiskuje treninge in se zdravo ter pravilno prehranjuje. Vendar je uradno – za novo leto bo tudi ona lahko grešila!

Dijana kljub decembru še vedno pridno trenira in se drži predpisanega jedilnika.
Dijana kljub decembru še vedno pridno trenira in se drži predpisanega jedilnika.FOTO: Miro Majcen
Vztrajnost se poplača!

Praznično vzdušje, veseli obrazi, nikoli dolgočasni dnevi in obložene mize. Prav vsi poznamo zgodbo decembrskih dni, ko je miza polna dobrot, v hladilniku pa počiva zelenjava, ki čaka, da bo mesec praznikov končno mimo. Vendar Dijana kljub mamljivim dobrotam še vedno vztraja pri svojem prehranjevalnem načrtu. Zagotovo je težko, vendar kot pravi, se vztrajnost poplača!

Leto 2009 je bilo za Dijano leto sprememb.
Leto 2009 je bilo za Dijano leto sprememb. FOTO: Miro Majcen

Gašperjevo darilo

Minil je dvaindvajseti trening, ki si ga je Dijana Galič, televizijska voditeljica in novinarka, zagotovo dobro zapomnila. Poleg štirih novih vaj, ki jih je za njo pripravil priznani trener fitnesa Gašper Simčič, je doživela še dodatno presenečenje. Gašper ji je namreč dovolil, da se za novo leto pregreši in nagradi s hrano po svoji izbiri, saj jo januarja čakajo novi izzivi in vaje, ki pa jim bo Dijana zaradi svoje vztrajnosti in veselja do vadbe zagotovo kos.

Prva nova vaja, ki je Dijano pospremila v še zadnji teden leta 2009, je dinamični korak z drogom. Podobno vajo je izvajala že prejšnji teden, tokrat pa se je njena zahtevnost še okrepila. Drog previdno naložimo na zgornji del hrbta in sicer nad lopatice ter aktiviramo celotno telo. Pri vsakem novem koraku potisnemo drog nad glavo. Vajo lahko izvajajo le tisti, ki imajo že nekoliko bolj natrenirano telo, saj močno obremeni stabilizacijo trupa.
Enoročni nalog in potisk je vaja, ki sta jo Gašper in Dijana prav tako že izvajala, vendar je bil tokrat drog zamenjan z utežmi. Izvajamo jo iz počepa, pri tem pa je hrbet zelo aktiven. Dvig uteži poteka ob telesu, tempo vaje pa je aktiven in eksploziven. Pri izvajanju obremenimo rame, noge, trup ter izteg komolca.

Tretja vaja je namenjena krepitvi zadnje stegenske mišice. Gre za dvig medenice na žogi. Noge so na žogi, kar ruši stabilizacijo trupa, vaja pa je tako težje izvedljiva. Roke so na tleh, ob telesu, medenico pa iztegnemo toliko, da dosežemo točko med koleni in rameni. Pri sami vaji je pomembno tudi dihanje in stabilizacija trupa. Izdihnemo ob naporu in vdihnemo, ko odložimo breme.
Tudi zadnja vaja je namenjena krepitvi trebušnih mišic. Roke položimo na prsi in jih ob upogibu priključimo k nogam. Gre za kratko zapiranje knjige, kjer je ledveni del na tleh podprt in se tako premika le zgornji del telesa. Noge aktivirajo spodnji del, sredina pa naj ostaja čim bolj pri miru.

Za Dijano in Gašperjem je že naporna pot treningov. Vendar sta dokazala, da je z vztrajnostjo vse mogoče.
Za Dijano in Gašperjem je že naporna pot treningov. Vendar sta dokazala, da je z vztrajnostjo vse mogoče.FOTO: Dare Čekeliš

Ne pozabite na prehrano

Po treningu naj sledi pravilna regeneracija, kar ne vključuje le zadostno mero dnevnega počitka, temveč tudi pravilen vnos hranil. Če sledite Dijaninemu tempu vadbe, lahko svoje treninge enačite s tistimi, ki se s športom ukvarjajo profesionalno, vse skupaj pa se razlikuje le v samem trajanju treninga in pa frekvenci.

Vztrajno v novo leto

Naj aktivnost postane del vsakodnevnega življenja, zato jo vključimo v vsak trenutek dneva, pa naj gre le za kratek sprehod ali uporabo stopnic namesto dvigala. Ker je to zadnji prispevek v letu 2009, vam Dijana in Gašper še naprej želita veliko vztrajnosti in osebne sreče. Se vidimo v letu 2010!

Dijana, Gašper in preostala ekipa vam želimo srečno novo leto! In ne pozabite, bodite vztrajni!
Dijana, Gašper in preostala ekipa vam želimo srečno novo leto! In ne pozabite, bodite vztrajni!FOTO: Dare Čekeliš

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493