Zadovoljna.si
Madonna ima že od nekdaj izjemno mišičasto telo. Eden izmed njenih prvih trenerjev je bil Ray Kybartas. Njegov nasvet je - pozitivno razmišljanje.

Šport in zdravje

Želite izgledati kot zvezda iz Hollywooda?

M.K.
01. 09. 2008 15.13
1

Potem nasveti vrhunskih strokovnjakov iz Hollywooda s področja oblikovanja telesa in zdrave prehrane gotovo ne bodo odveč. Ravno nasprotno, lahko vas spodbudijo in spravijo v akcijo.

Oprah je pripravil do maratona

Tekla je na maratonu.
Tekla je na maratonu.FOTO:

Bob Greene, osebni trener voditeljice pogovornega showa Oprah Winfrey in svetovalec za zdrav življenjski slog, je vrhunski strokovnjak, ki je Oprah pomagal, da se je znebila vseh odvečnih kilogramov in popolnoma spremenila svoj način življenja. S sistemom vadbe in prehrane, ki ga je za njo pripravil Bob, pa jo je izuril do te mere, da se je udeležila tekaškega maratona.

Napaka?

Bob glavno težavo za prekomerno težo vidi v neuravnoteženem življenjskem slogu. Povzročitelj vseh nevšečnosti pa je po njegovem mnenju stresno življenje, ki pripelje do tega, da uživamo prevelike količine hrane in se premalo gibljemo. Bob pravi, da bi se morali vprašati, kaj je pravzaprav tisto, kar nas žene, da pojemo celo škatlo keksov in smo še vedno »lačni«. Dodaja še, da bi morali pod drobnogled vzeti tisti trenutek, ko nas »zgrabi«, da želimo še, pa pravzaprav sploh nismo več lačni. Temu pravi čustveno prehranjevanje.

Rešitev?

Ključ do uspeha je po Bobovem mnenju v tem, da se čim več gibamo, uživamo zdravo prehrano in poskušamo pozitivno razmišljati. Rezultati bodo prišli spontano. Trdi, da je za učinkovito izgubo teže treba vaditi najmanj pet dni v tednu po 20 minut na dan.

Zaključuje, da se mnogo ljudi zaveda, kako pomembno je gibanje in zdrava prehrana za naše zdravje, a še vedno nič ne ukrenejo v tej smeri.

Madonna ima že od nekdaj izjemno mišičasto telo. Eden izmed njenih prvih trenerjev je bil Ray Kybartas. Njegov nasvet je - pozitivno razmišljanje.
Madonna ima že od nekdaj izjemno mišičasto telo. Eden izmed njenih prvih trenerjev je bil Ray Kybartas. Njegov nasvet je - pozitivno razmišljanje.FOTO:

Pri njem je začela Madonna

Ray Kybartas je ustanovitelj največjega fitnes centra na obali Kalifornije Golds Gym in avtor mnogih knjig. S fitnesom se ukvarja že od leta 1979. Sicer pa je tudi eden izmed prvih osebnih trenerjev pop zvezdnice Madonne.

Napaka?

Trdi, da je glavni problem za težave s prekomerno težo ta, da se pretirano osredotočamo le na zunanji videz in premalo pozornosti namenjamo zdravju in dobremu počutju. Ker nismo zadovoljni s svojim videzom, postanemo depresivni in posegamo po nezdravi hrani.

Rešitev?

Izbrati moramo raznoliko vadbo, v kateri bomo uživali, in jesti zdravo hrano. Ray še pravi, da odgovor ni le zdrava prehrana in ustrezna vadba, ampak predvsem pozitivno naravnano razmišljanje.

Zaključuje še, da moramo telo postopoma pripraviti na nov, zdrav življenjski slog in naj bomo ob tem kar se da potrpežljivi, saj rezultati ne pridejo čez noč.

Tina Turner še vedno blesti. Pomagata ji redna vadba in zdrava prehrana.
Tina Turner še vedno blesti. Pomagata ji redna vadba in zdrava prehrana.FOTO: Reuters

Tina Turner in njene lepe noge

Karen Voight, nekoč uspešna baletna plesalka, danes inštruktorica fitnesa in avtorica mnogih knjig o oblikovanju telesa, je »krivec« za naravnost fantastično postavo Tine Turner in manekenke Elle MacParson.

Napaka?

Največja napaka, ki jo po Kareninem mnenju delamo je, da smo med vadbo in prehranjevanjem odsotni, da razmišljamo o drugih stvareh in se ne osredotočimo na gibanje telesa in na hrano. Zato pravi, da moramo biti ob izvajanju vaj stoodstotno pozorni na gibanje telesa ter dihanje, med prehranjevanjem pa na okus hrane in občutek sitosti.

Zaključuje, da je za učinkovite rezultate potrebno vsaj tri mesece rednega treninga in zdravega prehranjevanja.

Rešitev?

Pravi, da ključ do popolnega telesa leži v tem, da poiščemo vadbo, ki nam je najbolj ustrezna, saj se bomo tako veliko lažje odpravili na trening in med vadbo sprostili. Dodaja še, da smo v tistem, v čemer najbolj uživamo, preprosto najboljši in zato tudi lažje pridemo do želenih rezultatov. Enako velja za hrano, ki jo uživamo.

Karen je zagovornica joge, kolesarjenja in telesnih aktivnosti, ki jih lahko izvajamo zunaj, v naravi.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478