Zadovoljna.si
Moški se pregreši, potem pa mirno hujša naprej.

Šport in zdravje

Ženske, hujšajte po moško!

Z.V.
22. 03. 2010 19.13
0

Predstavniki močnejšega spola veliko lažje shujšajo kot ženske. Vzrok naj bi se skrival v njihovih navadah in trikih, ki jih lahko uporabi tudi nežnejši spol.

Moški se pregreši, potem pa mirno hujša naprej.
Moški se pregreši, potem pa mirno hujša naprej.FOTO: iStockphoto
Drage dame, ponujamo vam pregled moških navad, ki jih lahko koristno uporabite tudi ve, zato da bo hujšanje bolj hitro in učinkovito.

Hrana kot tolažba

Za oba spola velja, da v določenih trenutkih v hrani iščeta tolažbo. Ženske takrat najraje posežejo po slaščicah, moški pa imajo raje bolj konkretno hrano, kot so denimo zrezki. In prav zaradi tega so pri hujšanju v prednosti, saj se namesto s sladicami 'tolažijo' s proteini, ki jih dodobra nasitijo. Na ta način se izognejo prenajedanju in uživanju dodatnih obrokov. Enako taktiko bi morale ubrati tudi ženske, saj bi veliko lažje shujšale.

Čustva

Kadar ženske preplavijo negativne emocije, žalost utapljajo v hrani. Moški počnejo ravno nasprotno. Namesto, da ves čas svoj nos rinejo v hladilnik, svojo negativno energijo sproščajo v fitnesu. Kadar padejo v depresijo, se lotijo različnih opravil: tečejo, kaj popravljajo, skratka, lotijo se vsega. Na podoben način bi se morale spoprijeti s slabo voljo tudi ženske in usmeriti svojo energijo v gibanje, namesto, da bi se tolažile s polno skledo piškotov. Učinek bo zagotovo odličen.

Vsak ve, kakšen je njegov cilj.
Vsak ve, kakšen je njegov cilj.FOTO: iStockphoto

Živčnost zaradi neuspeha

Čeprav se med dieto pregreši, si moški zaradi tega preveč ne beli glave. Obnaša se tako, kot da greha ni bilo. Ženske počnejo ravno nasprotno. Še dolgo si očitajo, saj so nagnjene k popolnosti, tudi pri hujšanju. Dobijo občutek krivde, potem pa se tolažijo z novo hrano in zapadejo v še hujšo slabo voljo. Psihologi opozarjajo, da bi morale v takih primerih uporabiti moško taktiko. Če si med hujšanjem privoščijo greh, nikakor ne bi smele o tem razmišljati ves čas. Preprosto naj si priznajo, da so uživale, potem pa naj mirno nadaljujejo s svojo dieto.

Vadba

Kadar se moški odločijo shujšati, se vpišejo v fitnes in začnejo trdo delati, saj so si postavili jasen cilj. Resda ga imajo tudi ženske, a kljub temu raje izberejo lažjo vadbo, ki pa rezultate pokaže veliko kasneje. Moški so sicer fizično veliko bolj vzdržljivi, kar pa ne pomeni, da bi morale ženske v fitnesu dvigovati le kilogramske uteži. Poprijeti bi morale za delo in izbrati bolj naporno vadbo. Morda je na začetku resda nekoliko težje in neprijetno, vendar se bo telo kmalu navadilo na naporne vaje, učinek na telesu pa bo viden veliko hitreje.

Moški se tudi med hujšanjem ne odreče svoji najljubši hrani.
Moški se tudi med hujšanjem ne odreče svoji najljubši hrani.FOTO: iStockphoto

Odrekanje

Med hujšanjem se ženske običajno odpovejo priljubljenim jedem. To počnejo določeno obdobje, potem pa jim 'poči film'. Posledica je, da se začnejo s prepovedanimi jedmi dobesedno basati in zaužijejo take hrane veliko več kot v običajnih okoliščinah, ko niso na dieti. Moški pristop je povsem drugačen. Čeprav želijo shujšati, se priljubljenim jedem ne odrečejo, uživajo v vsem, le da zmanjšajo količine. Ključ je torej v zmernosti in samonadzoru, metodah, ki jih zagotovo zmorejo tudi ženske.


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478