Zadovoljna.si
...dodamo še listič ali dva sveže bazilike.

Šport in zdravje

Zvezdniška kuhinja: Iris Mulej kuha za 5!

Alenka Oldroyd
23. 09. 2009 18.49
4

Znana manekenka, fotomodel, večkratna miss, sicer pa čisto preprosta in simpatična mlada dama, ki točno ve, kaj želi doseči v življenju. Povabili smo jo v Zvezdniško kuhinjo in prijetno pokramljali.

Iris Mulej se je v kuhinji dobro počutila.
Iris Mulej se je v kuhinji dobro počutila.FOTO: Miro Majcen

Iris Mulej nam je pripravila hladno-toplo solato z nilskim ostrižem. "To ribo imam najraje, saj je prijetnega okusa, pa še hitro se jo da pripraviti. Včasih se zgodi, da me čas prehiteva in takrat si privoščim kakšno enostavno jed." Sendvičev in hitre hrane Iris ne mara, veliko poje sadja in zelenjave ter skuša v divjem ritmu življenja, razpeta med delom in prostim časom, ujeti kak trenutek s svojim fantom Črtom. "Spoznala sva se na prireditvi, kamor sem bila povabljena, Črt pa je slikal. Takoj sva si padla v oči, si izmenjala telefonski številki, da mi je lahko posredoval slike in zdaj sva skupaj. Super se imava."

V življenju ji je vedno bolj pomembno notranje zadovoljstvo. "Lep občutek je, da imam ob sebi človeka, ki me razume in s katerim se imam lepo. Vem, da je Črt pravi zame, da bova skupaj za vedno. Se mi zdi, da sva se končno našla, dve sorodni duši." O poroki in naraščaju še ne razmišljata, vzela si bosta še nekaj časa za kariero in kakšno potovanje, potem pa ... Ja, ni kaj. Počakati bo treba še kakšno leto ali dve.

...dodamo še listič ali dva sveže bazilike.
...dodamo še listič ali dva sveže bazilike.FOTO: Miro Majcen

"Seveda se zgodi, da kdaj jem tudi sama, največkrat pa si s Črtom vzameva čas in se razvajava ob dobri in največkrat precej zdravi hrani," nam zaupa simpatična kuharica, mi pa seveda ne moremo mimo njene vitke linije in zdravega videza. "Nič posebnega ne delam, kak teden pred revijo ali nastopom pa le popazim na to, kaj jem. Tudi fitnes obiščem kdaj pa kdaj, a ne zaradi lepote, temveč zaradi zdravja. To mi je v življenju najpomembnejše," nam zaupa Iris.

Zanimivo jo je opazovati pri delu, kako dobro se znajde v kuhinji. "Moja mami je imela dobro taktiko, saj me je počasi in z občutkom pripravila na življenje in delo v kuhinji. Vedno je govorila, da bom imela še dovolj možnosti za kuho, ko bom odrasla, in me na ta način vedno držala v pripravljenosti." Iris se še danes spominja, kako je vedno znova komaj čakala, da pripravi kaj slastnega.

Voila! In nilski ostriž je pripravljen. Dober tek!
Voila! In nilski ostriž je pripravljen. Dober tek!FOTO: Miro Majcen

Zdaj je sama svoja gospodinja in ribica v naši kuhinji že prijetno diši. Naša glavna kuharica jo je popekla na kokosovem maslu, ki je po njenem mnenju odlična izbira za peko. Posteljica iz paradižnika in rukole je pripravljena, posujemo z natrganimi lističi bazilike in previdno zaključimo s pečeno ribico. "Začimbe vedno dodam proti koncu, da se ohrani aroma in se vonj preveč ne razgubi. Malce narezanega preteršilja, nekaj kapljic balzamičega kisa, za vzorec olivnega olja in voila," zaključi Iris. Njami, kako diši in kako je šele dobro!

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399