Zadovoljna.si
Zvezdnice hujšajo ob hrani z veliko maščobami.

Šport in zdravje

Zvezdniško hujšanje z mastno hrano

J.G.
05. 01. 2008 21.02
6

V Hollywoodu se zvezdnice zadnje čase odločajo za prav posebno hujšanje – takšno, ki vsebuje mastno hrano in pitje alkoholnih pijač.

Zvezdnice hujšajo ob hrani z veliko maščobami.
Zvezdnice hujšajo ob hrani z veliko maščobami.FOTO: iStockphotoHujšate? Pozabite na zdravo hrano, kot sta sadje in zelenjava. Najboljši način, da se znebimo odvečne telesne teže, naj bi bil ta, da jemo mastno hrano in pijemo alkoholne pijače. Tako vsaj svetuje strokovnjakinja za prehrano Esther Blum iz Združenih držav Amerike.

Z maščobami hujšamo

Morda se zdi dokaj nenavadno, vendar nekatere zvezdnice že sledijo zanimivim novim trendom hujšanja. Blumova pravi, da maščobe, ki jih najdemo v maslu in jajčnih rumenjakih, dejansko spodbujajo izgubo odvečnih kilogramov, saj prelisičijo telo.

Teri Hatcher in Sharon Stone sta se odločili za nenavaden način hujšanja.
Teri Hatcher in Sharon Stone sta se odločili za nenavaden način hujšanja.FOTO: ReutersObenem pa opozarja, da hrana brez maščobe lahko deluje ravno obratno. Po uživanju maščob naše telo vsaj "misli", da je sito, če pa se odločimo za hrano brez maščob, lahko telo hrano zazna kot ogljikove hidrate in jo spremeni v sladkor, kar pa nikakor ni dobro.

Podobnosti z Atkinsovo dieto

Način hujšanja, ki si ga je zamislila Blumova, je podoben Atkinsovi dieti, razlika je le ta, da pri njenem načinu hujšanja lahko jemo ogljikove hidrate. Tako si lahko brez slabe vesti vzamemo košček kruha, si pripravimo okusne testenine ali krompir.

Vendar pa moramo vseeno biti pozorni – z ogljikovimi hidrati nikoli ni dobro pretiravati. Od Atkinsove diete se ta razlikuje tudi po tem, da si lahko privoščimo kakšen kozarček alkohola. Najbolje pa je piti čistega, saj je v mešanicah preveč sladkorja.

Tudi Sarah Jessici Parker je všeč nov način hujšanja.
Tudi Sarah Jessici Parker je všeč nov način hujšanja.FOTO:Hujšajo Teri, Sarah in Sharon

Nekatere zvezdnice so že začele upoštevati nasvete Blumove glede hujšanja. Tako na tak način težo izgublja Razočarana gospodinja Teri Hatcher, Sarah Jessica Parker iz Seksa v mestu, pa tudi igralka s Prvinskim nagonom Sharon Stone.

Blumova, ki ima kliniko v New Yorku, pravi, da smo ženske z raznimi shujševalnimi kurami, pri katerih se moramo izogibati maščobam, svojemu telesu naredile ogromno škode. Takšno hujšanje lahko namreč vpliva tudi na ravnovesje hormonov, ki se tako lahko popolnoma poruši. Opozarja, da je človeštvo prišlo do stopnje, ko ne dojemamo, da za zdravo življenje potrebujemo tudi nekatere maščobe in ne le prazne kalorije.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478