3-dnevna dieta z mandarinami navdušila splet

J.V.
09.10.2019, 8:44
0
Majhni sladki citrusi se v zimskem času še kako priležejo. Največkrat si jih privoščimo kar tako, za malico ali kot hitro nadomestilo pri padcu sladkorja. V kombinaciji z mandlji, datlji ali medom mandarine predstavljajo odličen in zdrav obrok, bogat z vitamini, betakarotenoidi in proteini. Zato nas ne preseneča, da je v zadnjih tednih svet obnorela mandarinina dieta, ki naj bi trajala tri dni.

Mandarine so dober vir dietnih vlaknin, saj 100 gramov mandarin vsebuje kar tri grame vlaknin. Redno uživanje vlaknin povečuje občutek sitosti, zaradi česar ne boste kmalu lačni in imate manj verjetnosti, da boste posegli po nezdravih živilih.

PREBERI ŠE
14-dnevna dieta UKC: izgubite 3 kg na teden

Priporočljiva dnevna mera vlaknin za otroke je 20 gramov, medtem ko za odrasle nekoliko več, od 30 do 35 gramov vlaknin na dan. Uživanje mandarin vam lahko zagotovi vnos zadostne količine vlaknin, poleg tega pa z njimi lahko nadomestite nezdrave prigrizke. Če bi radi izgubili kakšen odvečen kilogram, lahko preizkusite 3-dnevno mandarinino dieto, ki je v zadnjih tednih zaokrožila po spletu in s pomočjo katere lahko izgubite kilogram ali dva. 

Ste že poskusile dieto z mandarinami?
Ste že poskusile dieto z mandarinami?FOTO: Dreamstime

PRVI DAN

Za zajtrk si privoščite 2 dcl soka približno petih mandarin brez dodanega sladkorja, dve kuhani jajci, skodelico nesladkane kave ali čaja. Za kosilo naj bo na vašem krožniku pet mandarin, 250 gramov sezonske solate, ki jo začinite z limoninim sokom, vaša večerja pa naj bo sestavljena iz pustega mesa, 200 gramov zelene solate s sokom limone in čaja z medom. 

PREBERI ŠE
To se je zgodilo z njenim telesom po 6 mesecih LCHF diete

DRUGI DAN

Zajtrk naj bo enak kot prvi dan, medtem ko si za kosilo privoščite pet mandarin in 50 gramov polnomastnega sira. Večerja naj bo 200 gramov ribe in zelena solata. 

TRETJI DAN

Zajtrk naj sestavlja pet mandarin in dve žlici ovsenih kosmičev z eno žlico rozin in kava brez sladkorja. Za kosilo ponovno pojejte pet mandarin in krožnik čiste juhe ter nekaj krekerjev. Večerja naj bo sestavljena iz 200 gramov piščanca na žaru in zelene solate. 

Med dieto je zelo pomembno, da vsak dan spijete vsaj dva litra vode, pišejo na BetterMe. Dieta, ki jo predlagajo, je primerna za vse. Tistim, ki imate kakršne koli zdravstvene težave, pa priporočamo, da se prej posvetujete z zdravnikom. Glavno vodilo diete je, da uživate čim več citrusov. V času diete se boste morali povsem odpovedati tudi alkoholu, sladkanim in gaziranim pijačam. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Kakšen detoks priporočajo naturopati?

Mandarine so dober vir dietnih vlaknin, saj 100 gramov mandarin vsebuje kar tri grame vlaknin.
Mandarine so dober vir dietnih vlaknin, saj 100 gramov mandarin vsebuje kar tri grame vlaknin.FOTO: Profimedia