Zadovoljna.si
Ženska hujša - 3

Dieta

90-dnevna ločevalna dieta

Zadovoljna.si
03. 01. 2019 07.46
0

Tudi ve že razmišljate o 90-dnevni ločevalni dieti, da se odrešite vseh dodatnih kilogramov in odvečnih maščob po telesu? Veste, kako se je lotiti?

Dieta pomeni odrekanje in disciplino.
Dieta pomeni odrekanje in disciplino. FOTO: Profimedia

Začetek je vedno težak

Odločitev o začetku diete je enostavno sprejeti, večji problem sta realizacija in dejanski začetek. Velika večina ljudi, ki ločevalno dieto preizkusijo, obupajo že po spoznanju, da traja 90 dni oziroma 3 mesece. Dieta pomeni odrekanje in disciplino, da se kilograme izgubi. Vendar je treba gledati iz druge strani – takšna dieta ti doprinese ne le manj kilogramov, temveč tudi uravnoteženo prehrano in pravilen vnos dnevnih obrokov. Zato je treba le pogumno vztrajati in učinek bo več kot očiten.

Počutile se boste bolje

Res je, da prvih nekaj dni diete ni prijetnih. To se zgodi zato, ker je trebuh zaradi večje količine hrane razširjen. Posledično pride do razdražljivosti, slabe volje, utrujenosti, celo glavobolov. To so vsi duševni in telesni znaki, ki so na začetku diete običajni. A kaj kmalu, ko se bo telo na vaš novi prehranjevalni ritem navadilo, se bo počutje spremenilo na boljše. Predvsem to pomeni, da boste srečnejše, da boste bolje prenašale stresne trenutke in se počutile lažje ter vsemu kos.

90-dnevna ločevalna dieta
90-dnevna ločevalna dietaFOTO:
90-dnevna ločevalna dieta navdušuje po celem svetu
Preberi še
90-dnevna ločevalna dieta navdušuje po celem svetu

Kako začeti ločevalno dieto

Kot smo že prej navedli, ta dieta traja 90 dni, pri čemer je na jedilniku vsak dan drugo živilo. Dnevi v ločevalni dieti so:

- vitaminski dan

- beljakovinski dan

- škrobni dan

- ogljikovohidratni dan

- vodni dan

Bi rade shujšale? Potem je to dieta za vas!
Preberi še
Bi rade shujšale? Potem je to dieta za vas!

Obiščite osebnega zdravnika

Dieta traja 90 dni.
Dieta traja 90 dni.FOTO: iStock

Pred samo odločitvijo o dieti je priporočljivo obiskati osebnega zdravnika in mu/ji namero za ločevalno dieto sporočiti. Ta vam bo svetoval, kako lahko takšen način prehranjevanja vpliva na vaše trenutno zdravstveno stanje.

7 dni vsak dan pijte limonin sok in prečistite telo
Preberi še
7 dni vsak dan pijte limonin sok in prečistite telo

Treba se je tudi gibati

Včasih imamo optimistično prepričanje, da bo zgolj dieta pomagala pri izgubi teže oziroma maščobe. Pa vendar je takšno razmišljanje napačno. Poleg pravilnega prehranjevanja je zelo pomembno, da se ukvarjamo s športom in smo telesno aktivni. S tem vzpodbudimo telo, da hitreje in učinkovitejše izgublja maščobo, ki jo je preveč. Zato so sprehodi, tek, kolesarjenje, plavanje in podobne dejavnosti zelo priporočljive.

Ste pripravljene?

Po vseh informacijah in seznanjenju je čas za odločitev, ki vam bo vsaj 90 dni spremenila vsakdan in vaše prehranjevalne navade. Le psihična in motivacijska pripravljenost mora biti na mestu in dosežete lahko marsikaj.

Kako se znebiti trebuha v 10 dneh
Preberi še
Kako se znebiti trebuha v 10 dneh

Sprehodi, tek, kolesarjenje, plavanje in podobne dejavnosti so zelo priporočljive.
Sprehodi, tek, kolesarjenje, plavanje in podobne dejavnosti so zelo priporočljive.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368