Kombinacija piščanca in zelenjave je ena izmed najbolj priljubljenih možnosti, ko se trudimo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, pa naj gre za kosilo ali večerjo. Obenem pa je tudi odlična ideja v poletnih mesecih, ko si želite pripraviti zdrav in uravnotežen obrok, po katerem ne boste zaspani in brez energije. Tokrat vam predstavljamo kombinacijo piščanca, korenja, brokolija in trenutno zelo priljubljenih bučk.
Kadar pripravljate svežo zelenjavo, nikar ne komplicirajte, saj ta ne potrebuje pretirane toplotne obdelave. Nekaj minut kuhanja v slani vodi bo ravno dovolj, da korenje in brokoli ostaneta hrustljava in ohranita lepo barvo, svežino in sočnost.
Sestavine:
- piščančje prsi
- 250 g brokolija
- 3 korenčki
- 2 bučki
- ekstra deviško olivno olje
- sol
- poper
Skuhano korenje in brokoli postrežemo z bučkami, ki smo jih narezali centimeter debelo in popekli na kapljici olja, da so se obarvale zlatorjavo, piščanca pa smo medtem narezali na kocke, začinili in popekli.
Prehrana mora biti zdrava, uravnotežena in raznovrstna v vseh letnih časih ter hkrati tudi individualno prilagojena glede na prehransko in presnovno stanje posameznika, je poudarila klinična dietetičarka Eva Peklaj. "Na splošno pa se svetuje uživanje uravnotežene ter s hranili bogate prehrane, ki vključuje vse skupine živil. Pomembni so vzdrževanje primerne telesne mase, zadosten vnos beljakovin, s hranili bogata prehrana, raznobarvno sadje in zelenjava, polnozrnate žitarice, zadostna hidracija in vsakodnevna telesna aktivnost," je nanizala. In vselej potrebujemo vodo, esencialne aminokisline, ogljikove hidrate, esencialne maščobne kisline ter vitamine, minerale in elemente v sledovih.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV