Zadovoljna.si
Restavracija Govinda's

Novice

FOTO: Prva vege samopostrežna restavracija

Nuša Skala
06. 05. 2008 20.10
0

Ob otvoritvi nove vegetarijanske kuhinje v Ljubljani so obiskovalci cel dan jedli brezplačno.

Restavracija Govinda's
Restavracija Govinda's FOTO: Nuša Skala

Začelo se je pred skoraj štiridesetimi leti v Ameriki, se nadaljevalo v Angliji, Avstraliji, na Švedskem, v Indiji in Rusiji. Marca pa smo samopostrežno vegetarijansko restavracijo Govinda's dočakali tudi v Sloveniji. Ob dnevu otvoritve so se lahko vsi obiskovalci najedli brezplačno. Kuharji so pripravili pakore – ocvrto zelenjavo s čičeriko in rižem. Božanske sladice – pšenični zdrob z eksotičnim sadjem in jogurtom, ocvrte kroglice namočene v sirupu iz začimb in slastna torta – pa so navdušile še tako prefinjene sladokusce.

"Menim, da bi vegetarijanski način življenja že s čisto fizičnim vplivom na človeški temperament izredno koristno vplival na velik del človeštva." Albert Einstein
Kuhinja temelji predvsem na ajurvedskih osnovah s pridihom mediteranske in klasične kuhinje. Veriga tovrstnih restavracij Govinda's ima po svetu že več kot 100 vegetarijanskih kuhinj. Veliko naravne svetlobe, raznolikost prijetnih barv, pomirjujoča glasba, prijetne vonjave, slike z božanskimi motivi, pravilna postavitev elementov in prijazno osebje ustvarjajo ambient, ki spominja na svet brez tesnobe. Mojstri obljubljajo, da se bo na meniju našlo za vsakogar nekaj.


Recept za pakore
: (Ocvrta zelenjava panirana v čičerikini moki)
Pakore
Pakore FOTO: Nuša Skala


Potrebujemo jajčevec, rdečo papriko, cvetačo, bučke in začimbe: asafetido, kurkumo, coriander, kumino, kalonjij, chille, rdečo papriko, sol, čičerikino moko in vodo
Najprej naredimo maso za paniranje tako, da zmešamo suhe sestavine (čičerkina moka in začimbe). Dodamo vodo, da dobimo ravno prav gosto zmes. (Približno tako kot za palačinke). Pustimo jo stati 10 do 15 minut. Poljubno narezano raznovrstno zelenjavo nato pomočimo v maso in jo ocvremo v vročem ghee-ju (očiščenem maslu) ali palmovi masti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413