Začelo se je pred skoraj štiridesetimi leti v Ameriki, se nadaljevalo v Angliji, Avstraliji, na Švedskem, v Indiji in Rusiji. Marca pa smo samopostrežno vegetarijansko restavracijo Govinda's dočakali tudi v Sloveniji. Ob dnevu otvoritve so se lahko vsi obiskovalci najedli brezplačno. Kuharji so pripravili pakore – ocvrto zelenjavo s čičeriko in rižem. Božanske sladice – pšenični zdrob z eksotičnim sadjem in jogurtom, ocvrte kroglice namočene v sirupu iz začimb in slastna torta – pa so navdušile še tako prefinjene sladokusce.
Recept za pakore: (Ocvrta zelenjava panirana v čičerikini moki)
Potrebujemo jajčevec, rdečo papriko, cvetačo, bučke in začimbe: asafetido, kurkumo, coriander, kumino, kalonjij, chille, rdečo papriko, sol, čičerikino moko in vodo
Najprej naredimo maso za paniranje tako, da zmešamo suhe sestavine (čičerkina moka in začimbe). Dodamo vodo, da dobimo ravno prav gosto zmes. (Približno tako kot za palačinke). Pustimo jo stati 10 do 15 minut. Poljubno narezano raznovrstno zelenjavo nato pomočimo v maso in jo ocvremo v vročem ghee-ju (očiščenem maslu) ali palmovi masti.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV