Zadovoljna.si
Astrologija-1

Horoskop znamenja

Ascedent: kaj imajo skupnega bik, lev, škorpijon in vodnar?

Špela Plemelj
09. 04. 2021 07.58
0

Znamenje ascendenta kot vstopna točka v astrološko karto posameznika še posebno nakazuje začetni temperament in splošni karakter osebe, s katero se pogovarjamo in s katero smo v interakciji. Poleg tega, da astrološka znamenja delimo po elementih (ogenj, zemlja, zrak, voda), jih delimo tudi glede na modus, ki ga nosijo.

Znamenja s kardinalnim modusom smo si ogledali že zadnjič, ostanejo nam še znamenja s fiksnim in gibljivim modusom. Tokrat si bomo ogledali, kaj imajo skupnega BIK, LEV, ŠKORPIJON IN VODNAR, ki v sebi nosijo lastnosti fiksnega modusa. Fiksnost je lastnost, ki vzdrži. Lastnost, ki vztraja skozi vse ujme in viharje ter tako kaže zanesljivost.

Kakšen je vaš ascedent in kaj o vas razkriva?
Preberi še
Kakšen je vaš ascedent in kaj o vas razkriva?

Ascendent v znamenju bika daje človeku tisto mirnost, potrpežljivost in vztrajnost, na katero lahko računamo v vsaki situaciji. Bik kot drugo astrološko znamenje zaznamuje človeka na način, ki se kaže tudi v prepoznavanju ugodja in užitka – slednja ti ljudje občutijo bolj kot kdor koli drug. To je lastnost posameznika, ki se zaveda sadov svojega dela in zna v njih tudi uživati. Poleg tega, da je pripravljen trdo in dolgo časa delati, vztrajati in trpeti v določeni situaciji, zna ta oseba potem tudi zasluženo uživati in se predajati užitku, celo razvajati. To je zanesljiva oseba, ki se zaveda pomena dela in tega, kako pomembno je nekaj kvalitetno opraviti in dokončati. Njeno vztrajnost in močno prepričanje lahko zamenja trma, ki lahko marsikomu zagreni življenje. Vztrajati pri nečem brez pravega razloga se lahko včasih zdi jalovo in to lahko nekoga zavede ter mu tako prepreči, da bi stopil na primernejšo pot. Vsekakor je to oseba, ki v drugih zbuja veliko prijetnih občutkov tako z izbranimi besedami kot z umirjenim delovanjem.  To je šarmantna oseba, ki v sebi nosi veliko moči in ljubezni.

Ascendent v znamenju leva govori o človeku, ki je za svoje življenje in obstoj pripravljen veliko delati, saj se z delom tudi dokazuje.
Ascendent v znamenju leva govori o človeku, ki je za svoje življenje in obstoj pripravljen veliko delati, saj se z delom tudi dokazuje. FOTO: Dreamstime

Lev na začetku astrološke karte nam predstavi človeka z veliko karizmo, s srčnostjo, toploto in odprtostjo. Biti v družbi s takim človekom pomeni, da bomo veliko časa poslušali njegov čudovit glas, saj je to nekdo, ki se rad izraža in včasih nehote tudi veliko govori. Ascendent v znamenju leva govori o človeku, ki je za svoje življenje in obstoj pripravljen veliko delati, saj se z delom tudi dokazuje. Poleg tega, da je zelo sposoben in močan, tudi rad uživa in se neizmerno zabava. To je tisti aspekt, ki druge opozarja, da je lepo biti otrok in otročji ter da je treba življenje živeti z igro in zabavo. Fiksnost, ki zaznamuje to znamenje, daje človeku vztrajnost in sposobnost preiti in pretrpeti marsikatero neurje, nesoglasje ali nevarnost. Novosti so tisti del, ki tem ljudem ni najbolj pogodu, še posebno če je to nekaj, česar oni niso potrdili. Kadar so soočeni z nečim, s čimer se ne strinjajo, znajo to sicer pritajeno sprejeti, vendar bodo vselej na preži za priložnost, ko bodo lahko v velikem slogu povedali, da so imeli prav že od vsega začetka. 

Oseba z ascendentom v znamenju škorpijona je tista oseba, ki bo presenetila. Seveda obstajajo stereotipi, tako kot za vsako znamenje, vendar nas bo ta oseba spomnila, da vedno obstaja še druga stran in da nismo mi tisti, ki lahko sodimo o čemer koli. Bližina take osebe vseeno prinese neko mirnost in zavetje. Pred nami je izjemno karizmatična, čutna in tudi stroga oseba. Čeprav se bo zdelo, da od vas zahteva popoln odgovor in da ne mara polovičarstva, bo to vedno z dobrim namenom in razlogom. Enak odnos, kot ga ima do vas, ima tudi do sebe. Kljub svojemu velikem sočutju, pozornosti in razumevanju je to tudi oseba, ki zelo veliko zahteva in pričakuje veliko natančnosti. Ta fiksnost, ki jo nosi v sebi, ji daje pomembna osebna načela, ki se jih drži, veliko moč vztrajnosti in tudi potrebo po dokazovanju. Zaradi teh lastnosti so to izjemno dobri strokovnjaki na svojem področju, saj vložijo resnično veliko truda, časa in srčnosti v vse, kar počnejo. To so ljudje, ki vas bodo naučili najglobljih resnic in tudi velike previdnosti, predvsem v komunikaciji.

Oseba z ascendentom v znamenju vodnarja velja za največjega ekscentrika, ki ga boste kadar koli spoznali. To je predvsem velik zagovornik svobode, enakosti in bratstva. Poleg teh velikih vrednot pa ta oseba z odprtim srcem sprejme vsakogar, ki ga sreča, in poudarja, da so razlike tiste, ki nas delajo tako posebne in pomembne. V njeni družbi boste spoznali, da je raznolikost bistvo življenja, četudi je včasih treba za kakšno stvar povzdigniti glas in biti drzen pri svojih postavkah. To bodo sami znali tudi zelo nazorno pokazati – pokazali vam bodo, da so ne glede na to, kar storijo, so še vedno samo ljudje, ki so krvavi pod kožo. Predvsem sovražijo omejevanje in zatiranje svobodnega izražanja. Če jim vzamete to pravico, bodo sami zelo trdo nastopili proti temu. To so ljudje, ki poosebljajo simboliko ptic, saj ljubijo svobodo, svežino in odprtost. Izražanje je njihov glavni namen in to bodo počeli na vsakem koraku. Čeprav so to tudi zelo spontani in nepredvidljivi ljudje, vas učijo, da vselej poslušajte svoje srce, četudi zaradi tega prelomite obljubo ali dogovor. 

Oseba z ascendentom v znamenju vodnarja velja za največjega ekscentrika, ki ga boste kadar koli spoznali.
Oseba z ascendentom v znamenju vodnarja velja za največjega ekscentrika, ki ga boste kadar koli spoznali. FOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493